Divinity Origin Sin 2 can nasıl yenilenir?

249873

Kilopat
Oyuna yeni başladım kafamda birkaç sorum var.
1- Canım nasıl yenileniyor. Dinlenmek için ne yapmalıyım yoksa sadece pot mu harcamalıyım?
2- Uzak erişelemez noktalarda kasalar mevcut. Bunlara nasıl erişeceğim? Alamadığım 2. kasa olacak bu.

Ek olarak yeni başlayan birine verebileceğiniz tavsiyeler varsa dinlemek isterim.

1718400286744.png

Son düzenleme:
Canını envanterdeki yiyecek ve kırmızı potlarla yenileyebilirsin. Ya da yatak gibi bir şeyin üzerine yatınca canın iyileşiyordu diye hatırlıyorum. Uzaktaki nesneleri ise seni oraya ışınlayacak büyüyü öğrenebilir veya parşömeniyle de yapabilirsin. Işınlanma, kanat veya telekinezi büyüleri var.

Canını envanterdeki yiyecek ve kırmızı potlarla yenileyebilirsin. Ya da yatak gibi bir şeyin üzerine yatınca canın iyileşiyordu diye hatırlıyorum. Uzaktaki nesneleri ise seni oraya ışınlayacak büyüyü öğrenebilir veya parşömeniyle de yapabilirsin. Işınlanma, kanat veya telekinezi büyüleri var.

Peki bu ışınlanma büyüsüne veya perşomenlere nereden erişebilirim?

Yatağı envanterine al dövüş dışında her yerde kullanabilirsin, kullan komutu verince dinlenme yaşayıp her şeyi yenilersin. Dövüş içerisinde pot veya yiyecek kullanırsın. Potlarda sorun yaşıyorsan seviye atlarken yiyeceklerin canı daha çok yükseltmesi özelliğini al. Yiyecekler her yerde bulunuyor çünkü.

Telekinezi ve ışınlanma için de aynı şey geçerli. Bir karakteri Telekinezi için özelliğini geliştir. Kasa eşya vs. ve yanındaki karakteri veya yaratığı bile bir noktadan diğer noktaya ışınlar. Kilidi açılmayan kasaları da yanında taşıyıp bilindik bir yerde bekletebilirsin. Bir karakterine de hırsızlık özelliğini daha çok ver. Mesela hırsızlık seçtiğin karakterlerden diğerlerine hiçbir zaman hırsızlık verme.

Zırh ve benzerlerinde de artı özellikli olanları satma ve daha çok önemse. Örneğin +1 hırsızlık veya +2 telekinezi vs. vs. verenleri elinde tut. Sürekli F5 kayıt almaktan çekinme sık sık al her an ortalık karışabiliyor.

Ben açıkçası bu oyunda zorlandım. Çokta ağır bir cRPG çok ilgi gerektiriyor. Adı çok geçmesine rağmen Türkçe kaynak da az.

Son düzenleme:
Oyunda dövüş kısmı biraz dengesiz. Özellikle ilk başlarda gerçekten çok adaletsizce zorlayabiliyor. İlk haritanın son bölümündeki savaş tam bir saçmalıktı. En kolayda bile geçmek çok zorlayıcıydı. Belirli beceriler, itemler ve seviyeye ulaşmadan o bölümü geçmek neredeyse imkansızdı. Diğer taraftan bir diğer sorunu ise bazen saçma sapan bulmaca tarzı görevlere zorlamasıydı. Yan görev olsalardı yapmayabilirdik ama ana görevin içinde olması sinir bozucuydu. Herkes bulmaca veya bilmece sevmek zorunda değil.

Yatağı envanterine al dövüş dışında her yerde kullanabilirsin, kullan komutu verince dinlenme yaşayıp her şeyi yenilersin. Dövüş içerisinde pot veya yiyecek kullanırsın. Potlarda sorun yaşıyorsan seviye atlarken yiyeceklerin canı daha çok yükseltmesi özelliğini al. Yiyecekler her yerde bulunuyor çünkü.

Telekinezi ve ışınlanma için de aynı şey geçerli. Bir karakteri Telekinezi için özelliğini geliştir. Kasa eşya vs. ve yanındaki karakteri veya yaratığı bile bir noktadan diğer noktaya ışınlar. Kilidi açılmayan kasaları da yanında taşıyıp bilindik bir yerde bekletebilirsin. Bir karakterine de hırsızlık özelliğini daha çok ver. Mesela hırsızlık seçtiğin karakterlerden diğerlerine hiçbir zaman hırsızlık verme.

Zırh ve benzerlerinde de artı özellikli olanları satma ve daha çok önemse. Örneğin +1 hırsızlık veya +2 telekinezi vs. vs. Verenleri elinde tut. Sürekli F5 kayıt almaktan çekinme sık sık al her an ortalık karışabiliyor.

Ben açıkçası bu oyunda zorlandım. Çok da ağır bir cRPG çok ilgi gerektiriyor. Adı çok geçmesine rağmen Türkçe kaynak da az.

Ben görev sistemine çok uyuz oldum. 2 görevdir ne yapmam gerektiğini söylemiyor. İnternetten bakmak zorunda kaldım. Savaşları da gayet zor geçiyor ama mutluyum sadece görev sisteminde Baldur's Gate 3 kadar açıklayıcı olabilselermiş.

Örnek vereceğim ilk görevlerden, bir adamı tutsak almışlar. Sözde çete liderinin eşyalarını çalmış. Ama o almamış. Çete lideri tutsak adamı bırakmak için eşyalarını istedi. Her yere bakmama rağmen eşyaları bulamadım. İnternetten baktım TAA sahil kenarında bir yerde adam almış. Ben onun aldığını nereden bileceğim, herkeslede konuştum kimse bir şey söylemiyor.

Oyunda dövüş kısmı biraz dengesiz. Özellikle ilk başlarda gerçekten çok adaletsizce zorlayabiliyor. İlk haritanın son bölümündeki savaş tam bir saçmalıktı. En kolayda bile geçmek çok zorlayıcıydı. Belirli beceriler, itemler ve seviyeye ulaşmadan o bölümü geçmek neredeyse imkansızdı. Diğer taraftan bir diğer sorunu ise bazen saçma sapan bulmaca tarzı görevlere zorlamasıydı. Yan görev olsalardı yapmayabilirdik ama ana görevin içinde olması sinir bozucuydu. Herkes bulmaca veya bilmece sevmek zorunda değil.

Görev sistemi sanırım sadece beni rahatsız etmemiş. :D

Şu anlık güzel gidiyor. Ama dediğiniz gibi zorlayıcı bir oyun olmuş. Büyük ihtimal bolca YouTube'tan destek alarak oynayacağım.

İlk oyunu oynadın mı bilmiyorum ama o çok daha kötüdür. İkinci oyunu 200 saate yakın oynamışımdır ve 3 kere rahat bitirdim ama ilk oyunun yıllardır yarısına bile gelemedim. Kaç kere bırakıp en baştan başladım. Gördüğüm en kötü RPG oyunlardan biriydi. İkinci oyunun isim dışında ilk oyunla da hiçbir alakası olmadığından oynanması zaten şart değil.

Söylediğiniz gibi oyun zor. Bitirmeye oynarsanız bitirirsiniz ama yan görevler, itemlar, gizemler vb. her şey çok özenle yapılmış. Geride bırakmak istemiyorsunuz bazı şeyleri ama görev kaydı bir yerden sonra o kadar boğucu görünüyor ki bir yerden başlayım diyorsunuz başlayamıyorsunuz. Çünkü ya bir eksiğiniz vardır ya da bir yere gitmemişsinizdir veya problemin ne olduğunu hiç bilmiyorsunuzdur.

Rehber videolar da çok işe yaramaz. Çünkü sizin oynadığınız gibi oynamıyordur ve saatlerce video izlemek veya o saatlerin arasında aradığınız şeyleri bulmak yerine oturur kendi oyununuzu oynar çözersiniz zaten.

Souls konularında da söylüyorum burada da söyleyeyim. Görevleri ve haritayı biz bulacaksak, bize bir "not" ekranı vermek zorundalar. Ben haritaya işaret koyduğum yere kısa not alabilip bunların dökümünü "not" ekranında görebilip kendi görev kaydımı oluşturabilmeliyim. Herhangi bir hikaye bilgisi, önemli item veya gizemi açığa çıkardığımda yine "not" ekranında kayıt edilmeli. Çünkü oyunun 150. saatinde o kadar şey ezberimde olmaz.

Sonra FromSoftware yapımcısı çıkıp rehber takip etmek sorun değil diyor. Bu yapımcılara söylemek istediğim şey[bomboş buzdolabı görüntüsü eşliğinde], güzel oyunlar yapıyorsunuz ama bizim hayatımızda başka şeyler de var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı