Uzun uğraşlar sonucu projemi tamamladım, sizlerle de paylaşmak istedim.
Uzatmadan Nasıl yapıldığından bahsedeyim.
Peugeout 206 konsolunu aldık, biraz yonttuk.
Konsolda Logitech G29 + shifter takılı.
Oto Teybi mevcut, direkt PC'ye bağlı. Radyoyu PC'den dinliyorum.
Marş anahtarı mevcut, 3 kademeli. 0 pozisyonunda sistem kapalı, 1 pozisyonunda sistem açılıyor, 2 pozisyonunda marş basıyor.(Şu an için sadece Dirt 4, ETS 2 ve Asetto'da çalışıyor.) Marş anahtarı arduino ile kontrol ediliyor. 1. pozisyon için röle tetikleniyor.
Göstergeler çalışıyor (Hız ve RPM. Yine Dirt4, ETS 2 ve Asetto )
Hız ve RPM dataları simhub uygulaması ile toplanıp arduino ile yorumlanıyor. (Step motor kullanıyorum, gösterge hareketleri keskin oluyor. Normalde step motor kullanılmalı onu da halledeceğim inşallah )
Klima panelinde ek olarak 4 buton bağlandı onlara da istenilen komutlar atanabiliyor.
Göstergeler tam uyumlu mu? Yani devir saatinin 6000 RPM, Assetto Corsa oynarken 8000 RPM çeviren bir araç kullanıyor olsanız devir saati 6000'i geçip aşağı devam ediyor mu ?
Göstergeler tam uyumlu mu? Yani devir saatinin 6000 RPM, Assetto Corsa oynarken 8000 RPM çeviren bir araç kullanıyor olsanız devir saati 6000'i geçip aşağı devam ediyor mu ?
Öncelikle kusura bakma ceza almışım yazamadım. Oyunda 8000 Rpm bile olsa maximum Servo motorun açısı kadar dönüyor oda 180 derece. Step motor kullanmak lazım.
Öncelikle kusura bakma ceza almışım yazamadım. Oyunda 8000 Rpm bile olsa maximum Servo motorun açısı kadar dönüyor oda 180 derece. Step motor kullanmak lazım.
Anladım yani imkansız değil. Ancak böyle bir sistem için biraz programlama ve elektronik bilgisi lazım sanırım. Birde size maaliyeti ne oldu bahsedebilir misiniz?
Anladım yani imkansız değil. Ancak böyle bir sistem için biraz programlama ve elektronik bilgisi lazım sanırım. Birde size maaliyeti ne oldu bahsedebilir misiniz?
Evet programlama ve elektronik bilgisi gerekiyor. Datayı oyundan alıp arduinoya gönderen simhub uygulaması. O uygulamada standart veya spesifik arduino sistemleri çalıştırabiliyorsunuz. Orada biraz kod yazmak gerekti. Geri kalanda arduino programlama. Başka karışık bir durum yok. Maaliyette aşağıdaki gibi;