Merhaba arkadaşlar, 16 yaşındayım boyum 180 kilom 120. biraz yediklerime dikkat ederek sabah kahvaltılarında 2 veya 3 yumurta yaklaşık 50 gram yarım yağlı peynir ve 5 zeytin yiyorum. Akşam yemeğinde ise bazen 100 gram bulgur veya nohut yemeye çalışıyorum gunluk almam gereken kalori 2700 kalori civarında. Ben ise günlük 1200-1700 kalori civarı alıyorum. Neredeyse 1000 kalori açık bırakıyorum. Ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama günlük almam gereken protein ihtiyacını alamıyorum. Ailemden her gün 200 gram tavuk isteyecek halim yok. Ne gibi tavsiyeler verirsiniz?
Diyetin olmazsa olmazı proteinini karşılayabilmek. Yoksa zayıfladığını sanarsın ama kastan da kaybedersin. Hatta endeksine göre kaç gr gerekiyorsa biraz daha fazla gr protein almak daha iyi oluyor. Yoksa cardio ve kalori açığıyla kas kütlenden fazlasıyla kaybedebilirsin. Yaşın daha genç bu kadar sıkı bir diyete gerek yok. Sadece şeker + hamur tüketmeyip antrenman yapsan bile yaşın arttıkça kilon ve orantın rayına oturur.
Diyetin olmazsa olmazı proteinini karşılayabilmek. Yoksa zayıfladığını sanarsın ama kastan da kaybedersin. Hatta endeksine göre kaç gr gerekiyorsa biraz daha fazla gr protein almak daha iyi oluyor. Yoksa cardio ve kalori açığıyla kas kütlenden fazlasıyla kaybedebilirsin. Yaşın daha genç bu kadar sıkı bir diyete gerek yok. Sadece şeker + hamur tüketmeyip antrenman yapsan bile yaşın arttıkça kilon ve orantın rayına oturur.
Öneriniz için teşekkür ederim hocam. Küçük kasaba gibi bir yerde yaşadığım için yakında gidebileceğim bir spor salonu yok. Evde mekik, squat gibi egzersizler ve arada yürüyüşe çıkıyorum.