Diz kapağının çıkması

InMyHell

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Bugün basketbol maçında rebaund almak için sıçradıktan sonra yere düştüm ve diz kapağım yerinden oynadı sonra maç falan durdu ben bağırıyorum nedenini bilmeden sonra buz koydular ambulansla hastaneye gittik. Röntgen çektiler ortopedi doktoru geldi 10 saniyede yerine geri oturttu. Ben ne olduğunu anlamadan Sonra atele aldılar ayağımı sonra taburcu ettiler. 5 gün sonra tekrar gel dedi. Bundan sonra ayağın akıbeti ne olur? Bu arada Parol verdi.

Bundan sonra ayağın akıbeti ne olur? Bu arada Parol verdi.
Fazla birşeyi yok demek ki ağrı kesiciyle göndermişler. Ancak şahsen uyarayım o ayağını hareketsiz bırakma ilerleyen yaşlarda tekrar darbeden kaçın o dizine.

Benim babamında halı saha maçında çıkmıştı. Çok feci bir dert bilirim. Doktor ona egzersiz yapmasını söylemişti. Şimdilerde gayet iyi. Tabi bu sakatlanmadan sonra bir daha halı saha maçı yapmadı. Çünkü riske etmek istemedi. Artık sizinde dikkat etmeniz gerekmekte.

Öncelikle geçmiş olsun. Diz kapağı zaten görevi gereği oldukça hareketlidir. Diz kapağının çıkması demek kıkırdaktan birkaç santim ayrılması demektir. Doktorunda yaptığı gibi tekrar yerine getirmiş ve sabitlemiş olması gayet normal ve uygun tedavi yöntemi. 1-2 hafta dizini zorlama ve spor yaparken dizlik kullan.

Doktora gittim, MR çektirdim. Diz kapağını tutan bağın koptuğunu söyledi. Dizlik verdi bir tane ve dizini fazla kırma dedi. 10 gün sonra tekrar gideceğim. Yavaş da olsa yürümeye başladım. @Murat5038 hocam bu arada diz kapağımın çevresinde ödem oluştu bu ödemi hızla bir şekilde atmak için ne yapabilirim?

Hocam anlattınız ya şimdi diz kapağım acıyor ve sızlıyor.

Diz kapağını tuttan bağın kopması çok daha ağır bir şey. Tam olarak iyileşmeden hatta iyileşsen ve üzerinden seneler dahi geçse fazla zorlamamanı tavsiye ederim. Vücudun en önemli yerlerinden biridir. Bir kez işi bittiği zaman geri dönüşü yoktur. Tekrar geçmiş olsun.

Hocam anlattınız ya şimdi diz kapağım acıyor ve sızlıyor.
Maçtan sonra arkadaşlar da öyle söylüyordu

Dizliği 6 ay kadar kullanıcam. Spor yapmayı pek düşünmüyorum. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…