Dizüstü bilgisayar alırken öncelik işlemci mi ekran kartı mı olmalı?

Bütçe
30000

MFurkan41

Kilopat
Selam,
Yakın zamanda bilgisayar alma kararı aldım ve önerilen F/P dizüstü modellerinden biri olan Lenovo LOQ serisinden bir bilgisayar almak istiyorum fakat işlemcisi iyi olan (i7 13. nesil) olan bilgisayarı mı yoksa ekran kartı iyi olan bilgisayarı mı seçmeliyim karar veremedim. Linklerini aşağıya bırakıyorum detaylı görebilmeniz için. Hangi koşullara göre seçmeliyim, önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler şimdiden. İyi sosyaller.

1.Bilgisayar
2.Bilgisayar

Ben olsam 1. bilgisayarı tercih ederdim. RTX 4060 ile RTX 3050 arasında yaklaşık en az 3 katı performans farkı var diye biliyorum. Bazı oyunlarda bu kadar büyük fark oluyor.

3050'nin gücü neredeyse GTX serisi ile denk. Sakın 3050 almak gibi bir hataya düşmeyin hocam. Kesinlikle 1. bilgisayar. 1. Almayacaksanız bile 3050 almayın ısrar ediyorum

4060 ve 3050 arasında neredeyse 2 kat farkı var video ektedir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3050 Ekran kartı diğer arkadaşların da dediği gibi laptop dışında bile en verimsiz ekran kartlarından bir tanesi gereksiz bi ürün. 1. sistem yeterince güzel i5 ve 4060 ikilisi yeterince serilik sağlayacaktır. ancak kıyaslamak gerekirse i5 12450H benchmark testinde 17000 puan çıkartırken, i7 13650HX 31000 puan çıkartıyor işlemci kısmında önde gibi gözükebilir kaldı ki öyle ama ekran kartı konusunda ciddi anlamda fark var rtx lerin 3050 4050 tarzı kartlarını önermem.

Teşekkür ediyorum hepinize. Sanırım 4060'lı farklı bir ürün bulacağım. Amazon.com.trden satın alamıyorum çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…