Dizüstü Bilgisayar Aniden Bozuldu

xmartogo

Hectopat
Evet başlıkta belirttiğim gibi laptopum ile günlük işlerimi hallettim. Sonra kapatıp biraz dışarı çıkmıştım geri geldiğimde ise laptopuma bir tuhaflık olduğu belliydi. Evde tek yaşayan birisiyim sorunum şu: Güç tuşuna basıyorum fan çalışıyor ama ekran gelmiyor. Normalde altta CPU ışığı hep yanardı şimdi yanıp sönüyor. Bir daha yanmıyor fan çalışıyor ama ekran yok USB çıkışları çalışıyor klavyem mouseme elektrik geliyor.

Ekran kartım NVIDIA Gefore GT840M

Edit 1: VGA kablosu ile televizyona bağladım görüntü gelmedi.
Galiba ekran kartım yandı peki ama aniden kendi başına olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Benim de dizüstü bilgisayarlarda yaşadığım sık problemlerden bir tanesi. Genel bir kontrol yaptığımda hep oklar chipset'e yöneldi. Birkaç güvenilir yerde ücretsiz olarak arıza tespiti yaptırmanızı öneririm. Büyük olasılıkla sizin için de durum bu yönde olabilir. Bunun yanısıra chipset haricinde ramleri yuvalarından söküp, yuvaları üfleyerek temizleyip ardından tekrar taktığımda / ramlerin yerini değiştirdiğimde problem çözülmüştü.

Yorumuma istinaden bir yol izleyebilirsiniz. Benim tavsiyem eğer çok bir bilginiz yoksa donanım konusunda isterseniz öncelikte bir arıza tespiti yaptırıp daha sonra bir yol haritası çizmeniz olur.

Bilgisayarınızın sağlığı için dua edeceğimden emin olabilirsiniz :)
İyi akşamlar

Merhaba,

Benim de dizüstü bilgisayarlarda yaşadığım sık problemlerden bir tanesi. Genel bir kontrol yaptığımda hep oklar chipset'e yöneldi. Birkaç güvenilir yerde ücretsiz olarak arıza tespiti yaptırmanızı öneririm. Büyük olasılıkla sizin için de durum bu yönde olabilir. Bunun yanısıra chipset haricinde ramleri yuvalarından söküp, yuvaları üfleyerek temizleyip ardından tekrar taktığımda / ramlerin yerini değiştirdiğimde problem çözülmüştü.

Yorumuma istinaden bir yol izleyebilirsiniz. Benim tavsiyem eğer çok bir bilginiz yoksa donanım konusunda isterseniz öncelikte bir arıza tespiti yaptırıp daha sonra bir yol haritası çizmeniz olur.

Bilgisayarınızın sağlığı için dua edeceğimden emin olabilirsiniz :)
İyi akşamlar
Evet dediğiniz işlemleri yaptım fakat sonuç aynı işimden dolayı doğuda çalışıyorum ve burada o konuya pek hakim insanlar yok garantisidir dolduğu için galiba bir süre online oyunlardan uzak kaşıcam :/

Durumunuz için üzgünüm.. Fakat denediğim bir yöntem daha mevcut. Bir iş için şehir dışına çıkmıştım ve süreç uzun olacağından aynen sizin gibi etrafta bu işlere yatkın olan tanıdıklarım yoktu. Minik bir fırınlama yapmıştım 🤗

Bilgisayarı bir battaniyeye sarıp, fön makinesiyle ısıtmıştım. Sanırım 30-50 saniye aralığında bu işlemi yaptım. Tavsiye etmem fakat bende işe yaramıştı. Bunun akabinde dizüstü bilgisayarınızın anakartını sökerek sadece ona da bu işlemi uygulayabilirsiniz.

Önemli not: Fön makinesiyle fazladan ısıtma yaparsanız, bilgisayarın fiziki özelliklerine zarar verebilirsiniz. Bir arkadaşıma önerdiğimde kendisi tutturumamış ve bilgisayara fiziksel olarak büyük zarar vermişti. Dizüstü bilgisayarın kasasının çoğu yeri sıcaktan erimişti. Yapacak olursanız lütfen dikkatli olun..

Bir tane eski model bilgisayar için 2 günde bir yapma gereği duyuyordum açıkcası. Tedirginlik mevcutsa lütfen denemeyin. Gerçekten riskli ve sonuçları daha kötü olabilir..

Fikir için üzgünüm, özür dilerim...

840M varsa işlemcisi Inteldir. Intel işlemcilerin üzerinde onboard grafik kartı da oluyor. Üretici kullanımını iptal etmediyse 840M bozulsa bile makinanın onboard grafik kartı ile açılması gerekir.

Bataryası varsa bataryasını ve fişini çıkarıp 10dk bekle, sonra sadece fişle açmayı dene. Bataryayı takınca da çalışıyorsa normal şekilde kullanırsın.
RAMler 2 tane ise birer birer iki slotta da deneyebilirsin.
Başka disk varsa başka disk takıp en azından makina BIOS'a giriyor mu diye kontrol edebilirsin.
Varsa aynı özellikli başka bir adaptör ile başka bir prizde deneyebilirsin.
Bu tip denemeler yapılabilir.

840M varsa işlemcisi Inteldir. Intel işlemcilerin üzerinde onboard grafik kartı da oluyor. Üretici kullanımını iptal etmediyse 840M bozulsa bile makinanın onboard grafik kartı ile açılması gerekir.

Bataryası varsa bataryasını ve fişini çıkarıp 10dk bekle, sonra sadece fişle açmayı dene. Bataryayı takınca da çalışıyorsa normal şekilde kullanırsın.
RAMler 2 tane ise birer birer iki slotta da deneyebilirsin.
Başka disk varsa başka disk takıp en azından makina BIOS'a giriyor mu diye kontrol edebilirsin.
Varsa aynı özellikli başka bir adaptör ile başka bir prizde deneyebilirsin.
Bu tip denemeler yapılabilir.
Evet dediğiniz gibi 2 adet işlemci var başta bende aynı şekilde düşündüm Ram değiştirmeyi ve batarya çıkartmayı denedim sorun cpu ile ilgili olabilir mi

Sorunum devam ediyor cevaplarınızı bekliyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı