Dizüstü Bilgisayar Bekleme ya da Uyku Moduna Geçmiyor

212181

Kilopat
Platformdaki benzer konular beni çözüme ulaştırmadığı için kendi konumu açmaya karar verdim.

Bilgisayarımda Windows 10 1809 kurulu. Birkaç hafta öncesine kadar her şey normalken son zamanlarda bekleme ya da uyku moduna geçmemeye başladı. Normal şartlarda iki dakika boyunca herhangi bir şey yapılmadığında kendisi otomatik olarak ekranı kapatıp birkaç saat sonra da uyku moduna geçiyordu. Fakat son birkaç haftadır ne ekran kapanıyor ne de uyku moduna geçiyor. Ekran kapatma kısayolunu (fn+f6) kullandığımda da ekran kapanıyor fakat birkaç saniye sonra tekrar açılıyor. Güç Seçenekleri kısmındaki ayarları kontrol ettim, orada bir sıkıntı yok. Bilgisayarı kapatma alışkanlığına sahip olmayan birisi olarak ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı bu mesele. Yardımlarınızı bekliyorum.

Uyku modu BIOS + OS destekli çalışır. Clr CMOS yap yada BIOS'unu yeniden yükle. Gizli ve korunan işletim sistemi dosyalarını görünür yap ve C:\hiberfile.sys dosyasının olup olmadığını kontrol et. Yoksa CMD komut istemini yönetici olarak çalıştır ve powercfg /h on komutunu ver. Güç yönetimi için ek bir program yüklemişsen kaldır veya yeniden yükle. Olmazsa format atmayı denemen gerekebilir. Komutları yanlış hatırlıyor olabilirim. Komut atmadan önce doğrularına internetten bir bak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı