Merhabalar, Bugün dizüstü bilgisayarımda her zamanki gibi League of Legends oynarken grafik ayarlarını yükseltmek istedim biraz yaklaşık 5dk sonrasında ekranda yatay şekilde bir beyaz çizgi artı ekran kayması yaşamaya başladım. Normalde direk ekran kartı yandığını düşünürdüm ama bu önceden de yaşanmıştı yaklaşık 2 yıl önce ve kendi kendine çözülmüştü. Şimdi ise olayı yaşadığım gibi bilgisayarı kapattım aradan 7 saat geçti bilgisayarı açtım açılırken de aynı kullanırken de aynı çizgi sürekli orda gidip geliyor ve aynı zamanda ekran kayması yaşanıyor. Ekran kartı yansaydı şuana kadar bozulurdu diye düşünüyorum. Hala çalışıyor ama hiç uzun süreli kullanmadım 5 dk civarı açıp kapattım o kadar. Sizce sorunumu nasıl çözebilirim? Umarım ekran kartı yanmamıştır.
Farkındayım ama ekran kartı yansaydı şuan laptop çoktan çalışmaz olurdu ama hala çizgili bir şekilde çalışıyor. Yani başka bir sebebi olması lazım bana göre.
İşlemciler de ekran kartı görevi yapabilir ama performans çok daha az olur.Hatta intel de sonunda Kf bulunan işlemcilerin farkı bu görevi yapamamasıdır.
Laptop olduğu için dolayısıyla 2 tane ekran kartı bulunuyor ama 5 senedir çalışan intel olan yani o bozulursa eğer diğeri Amd bu bilgisayarı fazla götürmez eminim.
Yani elinde sonunda bi ekran kartı değişimine ihtiyacım olacak gibi duruyor.