Dizüstü Bilgisayar Düşük FPS Sorunu

sp3s1al

Decapat
Uzun süredir oyun için kullandığım bilgisayarımda son 2 gündür FPS sorunu yaşamaktayım.

Genelde CS:GO oynuyorum, ortalama 90 FPS alıyorum. Daha önce bu FPS sorunu başıma gelmişti. Windows 10 sorunsalı olarak çözüm yollarını deneyip sorunu halletmiştim ama şu an çözüm bulamıyorum.

2-3 gün önce oyun içinde bazen meydana gelen bu sorun bugün can sıkıcı bir hal almaya başladı.

2-3 gün öncesinde ara sıra oyun içinde FPS 10'lara düşerken bugün oyuna girmeden bile donmalar başlıyor. Oyuna girdiğimde ise 3-4 dakika aralıgında sürekli FPS 10'lara düşüyor ve 4-5 saniye hareket bile edemiyorum. Aklıma gelen birkaç çözüm yolunu denedim:

Laptoplarda genel bir sorun ya da gerekli bir şey olan şarj sorunu, yani şarja takılı olmadan tam güç çalışmıyor maalesef. Çoğu laptopu şekilde ben sürekli şarjda kullanıyorum, zaten cihazımı ve bugün dikkatimi çeken şey şarj %99'da takılı kalmıştı şarj olmuyor uyarısı vardı. Acaba dedim şarj almadığı için tam güçte çalışmadığı için mi FPS düşüşleri oluyor dedim. Şarj sorununu çözdüm, çözüm yolu tamamen pili bitirmek, yeniden cihazı başlatmak oldu. Şarj sorunu çözüldü ama FPS sorunu çözülmedi.

Harddisk programı indirip harddisk değerlerine baktım %100 sağlıklı ve soğuk ısınma falan olmuyor oyun içinde.

Daha önce bu olayları yaşamış birileri varsa çözüm için yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gpu ve diğer sistem sürücülerinin tamamı güncel mi?
Ayrıca ram kullanımının önemli bir etkisi olabilir, oyun içi görüntü atabilirmisiniz?
Son olarak cihazı taratmayı deneyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı