Dizüstü bilgisayar için NVIDIA güç yönetimi modu ne seçilmeli?

coldplay

Hectopat
3050 Ti bulunduran bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. NVIDIA 3D ayarların yönetilmesi bölümünde güç yönetimi modu diye bir özellik mevcut ve iki seçenek var. Şu anda seçili normal mod ve diğeri maksimum performansı tercih et modu. Eğer maksimum performansı tercih et modunu seçersem ne gibi değişiklikler olur? Ve bilgisayara bir zarar verir mi?

Bilgisayara zarar verse zaten Nvidia koymaz hocam oraya. Bir zararı yoktur hepsini maskimum performans şeklinde yapabilirsiniz.

3050 Ti bulunduran bir dizüstü bilgisayar kullanıyorum. NVIDIA 3D ayarların yönetilmesi bölümünde güç yönetimi modu diye bir özellik mevcut ve iki seçenek var. Şu anda seçili normal mod ve diğeri maksimum performansı tercih et modu. Eğer maksimum performansı tercih et modunu seçersem ne gibi değişiklikler olur? Ve bilgisayara bir zarar verir mi?
Zararı yok hocam. Ancak daha fazla pil tüketir bilgisayar

Hayır zarar vermez. Ekran kartının saat hızını hep maksimumda tutarak çalışır. En yüksek performans almak için bunu seçebiliriz. Gerekli bir ayar mı değil, o yüzden default ayarda kalması iyidir.

Ayarları bu şekilde yaparsanız maksimum performası alırsınız hocam.

Dosya Ekleri

• 15.png
    15.png
    162,3 KB · Görüntüleme: 64
  • 14.png
    14.png
    50,2 KB · Görüntüleme: 65
  • 13.png
    13.png
    59,8 KB · Görüntüleme: 73
  • 12.png
    12.png
    62 KB · Görüntüleme: 62
  • 11.png
    11.png
    60,1 KB · Görüntüleme: 68
Bilgisayarın ne marka acaba? Bir arkadaşım 3050'li Casper'ın ekran kartını yaktı da. Servis sıkıntısız değiştirse de can sıkan bir durum.

Hocam ne yaptı da yaktı detay verme imkanınız var mı?
Hiçbir ley yapmamış, arkadaşları ile Valorant oynadıktan sonra bilgisayarı uyku moduna almış ve bir anda duman yükselmiş. Hemen şarjı sökmüş ve servise gitmiş; servis de komple bilgisayarı değiştirmiş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı