Dizüstü bilgisayar için uygun RAM seçimi

clewin

Hectopat
Merhaba,
Dizüstü bilgisayarıma RAM eklemek istiyorum, bilgisayarımla uyumlu olan RAM konusunda yardımcı olabilir misiniz? CPU-Z'de Memory ve SPD ekrangörüntülerimi paylaşıyorum;

Eğer laptopunuzda ikinci bir RAM slotu varsa aynı değerlere sahip bir RAM almanız gerekiyor.
1.2 Volt, CL17, 2666 Mhz bir RAM bulunması gerek.
Cihazınızın modelini de yazabilir misiniz?

Eğer laptopunuzda ikinci bir RAM slotu varsa aynı değerlere sahip bir RAM almanız gerekiyor.
1.2 Volt, CL17, 2666 Mhz bir RAM bulunması gerek.
Cihazınızın modelini de yazabilir misiniz?

İkinci RAM slotum mevcut, Asus Tuf FX505-DT-BQ180 bilgisayarımın modeli bu. Aynı özelliklerde farklı marka RAM takarsam sorun yaşar mıyım acaba?
Sisteminizde bulunan mevcut RAM bu, fakat Türkiyede bulunabilir mi bilmiyorum, aynı değerlere sahip farklı marka bulabilirsiniz.
Sanırım Türkiye'de bulamayacağım bu ürünü, daha verimli çalışabilmesini engeller mi veya mavi ekran gibi problemler oluşturur mu acaba farklı marka RAM kullanmak?

İkinci RAM slotum mevcut, Asus Tuf FX505-DT-BQ180 bilgisayarımın modeli bu. Aynı özelliklerde farklı marka RAM takarsam sorun yaşar mıyım acaba?
Her zaman RAM'leri dual kit olarak almayı önerirler çünkü olası bir uyuşmazlığın olmayacağının garantisini size kimse veremez. Eğer tıpatıp aynı değerlerde bir RAM olursa sorun çıkacağını sanmam ama imkanınız varsa elinizdeki RAM'i elden çıkarıp dual kit olarak da alabilirsiniz.

Sahip olduğum RAM'i çıkarıp yerine şu anki RAM'imle CL ve Mhz değerleri aynı olan, fakat sahip olduğum RAM'den farklı bir marka olan 2 RAM taksam sorun yaşar mıyım peki? Çok soru soruyorum fakat cevap sorun yaşamazsın ise CL ve Mhz değerleri haricinde bir değere dikkat etmem gerekir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Hocam tecrübe etmediğim için sizi de çıkmaza sürüklemek istemem, masaüstü bilgisayarlarda daha çok hassas diye biliyorum aynı RAM olmalı yani direkt. Ama laptoplarda aynı değerlerde olunca çalışıyor diye tahmin ediyorum forumda denk geldiğim kadarıyla. Bir arkadaş daha yazıp doğrularsa emin olacağım.

Teşekkür ederim.

Benim sistem bu bana ddr4 so-dimm cl19 2666 ram önerildi

Dosya Ekleri

• 651051-028631ae04cdd5289cb1f5e89e49d97f.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 92
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…