Dizüstü bilgisayar ,nasıl bozulur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bektas Erol

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ailemle konuştum eğer bilgisayarımın başına bir şey gelirse yeni bir bilgisayar toplayacaktım. Dizüstü bilgisayarımı yarın bir teknisyene gösterecekler ömrü bitmiş mi kullanılabilir mi diye. BIOS ya da başka bir türlü teknisyenin anlamayacağı şekilde bozabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış anlayın lütfen!!! Ailenizi kandırmak yerine ihtiyaçlarınızı oturup konuşmak daha mantıklı değil mi?

Dostum zaten iyi ve güncel bir bilgisayarım vardı fakat benim ihtiyaçlarım ve derslerim önemsenmeden (bilen bilir CNC adlı derste simülasyon programları ile sürekli tekrar yapmak zorundayım) bilgisayarımı ağabeyime verdiler ve onun bozduğu bilgisayar ise bana kaldı. Bilgisayar zaten bozuk, anlık takılmalar, oyunlarda FPS düşüşü, geç açılma, ekran gitmesi gibi değişik sorunları var. Amacım eski bilgisayardan kurtulmak, inanın çok gıcık edici olabiliyor.

İşte burada yazdığın gibi ailenle oturup konuş önce.
Kandırmak yakışmaz.

Dostum konuştum fakat ailede en küçük olduğumdan fikirlerime saygı yok, bilgisayarımı vermemeleri için yaklaşık 30 dk konuştum, hocamla dahi konuşturdum ama nafile. Hocamla konuşmalarına rağmen verildi bilgisayarım.

Yapmayı düşündüğün şey hiç hoş değil. Paranın nasıl kazanıldığını bilmediğin için böyle davranıyorsun. Elindeki ile yetinmeyi öğrenmen gerek. Benim ailem de bir telefona bin lira vermek istemiyordu, otellerde çalışarak 1.600TL'ye kendi istediğim telefonu aldım. Kafanı böyle üçkağıtlara yoracağına nasıl para kazanıp kendi ihtiyaçlarını karşılayabilirsin onu düşün.

Stress test'i uygularken bilgisayarın fanı durdursam anakart yanar mı ?

Kardeşim Xperia Z2 kullanıcısıyım, 2.250 TL'ye telefonu aldım. Suyla temasta bozuldu, 750 TL anakart değiştirdim. Ekranı kırıldı 550 TL ekranı değiştirdim ve ailemden hiç bir maddi yardım almadım. Okuldaki derslerim ağır olmasa tekrar çalışır kendime bir bilgisayar toplarım fakat çalışamadığım için bunu ailemin yapması lazım ve yaptıkları büyük haksızlık, benim bilgisayarımı alıp ağabeyime vererek bunu yapma nedenimi ortaya çıkardılar.

Fan işlemciyi soğutur işlemciyi yakarsın anakarta da zarar verme ihtimali yüksek . Fakat bunları yapmak yerine ailen ile konuşup elindeki donanımları satarak toplayacağın sisteme azda olsa bir destek yapman daha mantıklı olur. Sonuç eskide olsa o bir bilgisayar. İlla bozmak istiyorsan donanımlara fiziksel hasar vererek başarabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…