Dizüstü bilgisayar tasarımı

efemint

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni
Babamla dizüstü bilgisayarı bu hale getirdik. Ayakta durması için monitör ayaklığı kullandık.
Birçok kez değiştirdik en son bu hali aldı. Aklınızda başka fikirler varsa söylerseniz iyi olur, yine değiştirmeyi düşünüyoruz.
Ayrıca nasıl olmuş sizce? Görsel olarak kötü mü duruyor?

Not: Biraz daha ayrıntılı çekmek isterdim ama oda pek musait değil, kusura bakmayın.

Dosya Ekleri

• IMG_20201030_214906~2.jpg
    IMG_20201030_214906~2.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Babamla dizüstü bilgisayarı bu hale getirdik. Ayakta durması için monitör ayaklığı kullandık.
Birçok kez değiştirdik en son bu hali aldı. Aklınızda başka fikirler varsa söylerseniz iyi olur, yine değiştirmeyi düşünüyoruz.

Not: Biraz daha ayrıntılı çekmek isterdim ama oda pek musait değil, kusura bakmayın.

Görsel olarak kötü. Yani o devreler falan falan ortada hoş değil. Ama gerçekten uğraşmışsınız, tebrik ederim.

Devreler öyle ortada durmasın. Ek olarak mümkünse biraz daha ince bir kasa tasarlayın. O bileşenler daha ince ve devreleri görünmeyen hoş bir kasaya rahatlıkla sığar.

Başlıkta dizüstü bilgisayar tasarımı yazıyor ama yaptığınız şeyle "dizüstü" bilgisayarın taşınabilirliği yok olmuş. Sadece parçaları farklı şekilde farklı bir yere monte etmişsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Proje anlamında yapılabilir.

Tasarımda zamanla ilerleyeceğimizi düşünüyorum sonuçta her şey yaratıcılığımıza bağlı.
Bunu dükkan açıp kullanıcıların dizüstülerini bu hale getirmeyi düşünüyorum. İlgisi olan var mı merak ettim.

Tasarımda zamanla ilerleyeceğimizi düşünüyorum sonuçta her şey yaratıcılığımıza bağlı.
Bunu dükkan açıp kullanıcıların dizüstülerini bu hale getirmeyi düşünüyorum. İlgisi olan var mı merak ettim.
Makine mühendisi adayı olarak konuşuyorum (bu sene mezun olacağım kısmetse), tasarımda her şey hayal gücü demek değildir. Hayal gücü olan kısım görsel kısmı oluşturur. Asıl önemli olan noktalardan birisi mekanik-dinamik tasarımdır. İşin içine "dükkan" giriyorsa bu işe girişim demek daha doğru olur. Şöyle düşünün, burada iki farklı ürün tipimiz var; masaüstü ve dizüstü bilgisayar. Genel olarak sınıflandıracak olursak aynı sermaye ile masaüstü bilgisayarların performansı var, taşınabilirliği yok; dizüstü bilgisayarların performansı yok taşınabilirliği var. Sizin projeniz gerçekleştiği zaman ortaya çıkan ürünün ise hem performansı yok, hem taşınabilirliği yok. Yani kısaca hiçbir avantajı yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı