Dizüstü Bilgisayara SSD takılırsa takılma sorunları azalır mı?

Efe Akın

Decapat
Evet merhaba yeni bir laptop aldım. İçinde 1TB harddisk var ve oyunlarda drop sorunu yaşıyorum. Bir SSD alırsam sorunlar az olsada çözülür mü?

SİSTEM ÖZELLİKLERİM:
  • i5 7200U
  • MX 130
  • 6GB RAM

(Çok büyük sistem isteyen oyunlar oynamıyorum. Oynayamam zaten de Fortnite tarzı oyunlarda bu problemi yaşıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet merhaba yeni bir laptop aldım. İçinde 1TB harddisk var ve oyunlarda drop sorunu yaşıyorum. Bir SSD alırsam sorunlar az olsada çözülür mü?

SİSTEM ÖZELLİKLERİM:
  • i5 7200U
  • MX 130
  • 6GB RAM

(Çok büyük sistem isteyen oyunlar oynamıyorum. Oynayamam zaten de Fortnite tarzı oyunlarda bu problemi yaşıyorum.)
@Foogybugy açıklamış. Dostum genelde oyun için takılmalar RAM'den kaynaklanır. Ekran kartının yetersizliğinden dolayı da FPS droplarına bağlı olarak oyun içi atlamalar (takılmalar) görebilirsin. SSD yükleme hızını artırır, lobilere hızlı girersin sistem hızlı çalışır. SSD de bir nebze hızı artırabilir. En etkili yöntem RAM'i artırıp test etmek. Zira 7.nesil işlemcin var ve mutlaka laptop'un içini temizle dostum. Bende kirli laptopla LoL 30 temiz laptopta 70 FPS alıyorum. Isı laptopların belası :)
Takılmalardan kastınız nedir?
FPS droptan mı bahsediyorsunuz?

Laptoplarda genellikle droplar sıcaklıkdan kaynaklı oluyor HDD ve SSD oyunlarda fark olmaz, SSD'nin faydası loanding ekranlarının daha çabuk yüklenmesi.

Takılmalardan kastınız nedir?
FPS droptan mı bahsediyorsunuz?

Laptoplarda genellikle droplar sıcaklıkdan kaynaklı oluyor HDD ve SSD oyunlarda fark olmaz, SSD'nin faydası loanding ekranlarının daha çabuk yüklenmesi.
Yanlış bilgi vermeyin lütfen. SSD'ler sadece loading ekranını hızlandırmaz arkadaşım. Bilgisayarın açılışından tut, oyunlardaki harita yüklenmeleri ve oyunlardaki anlık dropları SSD ile çözebilirsin. Anlık donmalar varsa genelde SSD eksikliğinden ya da RAM eksikliğinden kaynaklanır bu. Sağda solda yalan yanlış duyduğunuz ve doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri insanlara aktarırken hiç mi düşünmüyorsunuz "Acaba yanlış bir şey önerirsem daha kötüsü olur mu?" diye? Bir bilgi paylaşırken doğruluğundan emin olmak zorundasınız.

@Efe Akın Dostum senin problemin SSD'den ya da RAM'den kaynaklanıyor. Bir kere 6 GB RAM Fortnite gibi bir oyun için düşük bir RAM onu baştan söyleyeyim. Ancak, aynı sorunu dediğim gibi SSD eksikliği de yapabiliyor bazen. Benim tavsiyem sistemine SSD alman. Sonradan RAM eklemek zor görünüyor bilgisayarına. SSD ile bir nebze bu sorunu çözebileceğinizi bilin. Hayırlı geceler. :)

Yanlış bilgi vermeyin lütfen. SSD ler sadece loading ekranını hızlandırmaz arkadaşım. Bilgisayarın açılışından tut, oyunlardaki harita yüklenmeleri ve oyunlardaki anlık dropları SSD ile çözebilirsin. Anlık donmalar varsa genelde SSD eksikliğinden ya da RAM eksikliğinden kaynaklanır bu. Sağda solda yalan yanlış duyduğunuz ve doğruluğundan emin olmadığınız bilgileri insanlara aktarırken hiç mi düşünmüyorsunuz "Acaba yanlış bir şey önerirsem daha kötüsü olur mu?" diye? Bir bilgi paylaşırken doğruluğundan emin olmak zorundasınız.

@Efe Akın Dostum senin problemin SSD'den ya da RAM'den kaynaklanıyor. Bir kere 6 GB RAM Fortnite gibi bir oyun için düşük bir RAM onu baştan söyleyeyim. Ancak, aynı sorunu dediğim gibi SSD eksikliği de yapabiliyor bazen. Benim tavsiyem sistemine SSD alman. Sonradan RAM eklemek zor görünüyor bilgisayarına. SSD ile bir nebze bu sorunu çözebileceğinizi bilin. Hayırlı geceler. :)
Siz şimdi SSD FPS arttırıyor HDD oyun oynanmaz dersiniz :). SSD PCyi hızlandırır evet ama olmazsa olmaz denilip sanki o olmadan PC olmuyormuş gibi davranmalarına tilt oluyorum.

Siz şimdi SSD FPS arttırıyor HDD oyun oynanmaz dersiniz :). SSD PCyi hızlandırır evet ama olmazsa olmaz denilip sanki o olmadan PC olmuyormuş gibi davranmalarına tilt oluyorum.
Hayır SSD FPS falan arttırmıyor kardeşim. En fazla 2 3 FPS arttırır attırırsa o da. Duruma göre değişir. SSD denilen disk, oyunlarda harita yüklenmelerine ve anlık takılmalara çare bulabilen bir şeydir. Gidin biraz araştırma yapın ondan sonra karşı tarafın bilgisini sınarsınız. İyi geceler efendim.

Yeni alınmış bir laptoptan bahsediyoruz en kötü 7200RPM disk vardır ki eski 5400RPM hard diskimde bile Fortnite CSGO gibi oyunlarda drop yemiyordum. SSD'nin sorunu çözeceğini sanmam. İlk önce oyundayken sıcaklık testi yapıp buraya atın.
Oynadığı oyun Fortnite olduğu için, 6 Gb'lık RAM yetmediği zaman disk hızına başvurduğundan dolayı SSD bu sorunu çözer diye düşünerek yazdım. Ama hadi sizin dediğiniz olsun :)

HDD'inde bir problem varsa ve bu yüzden kaynaklanıyorsa problemi çözer ama onun dışında SSD'nin oyunlardaki takılmalara bir katkısı olmaz. Zaten HDD'ler de oyunun isteği veriyi iletebilecek kadar veri akışına imkan sağlıyor.

HDD'den de SSD'den de oyun oynuyorum yükleme süreleri dışında hiçbir katkısına rastlamadım.

Bu tarz sorunlar eğer donanımsal ise genellikle HDD veya anakart kaynaklı olur. Düşük ihtimal flex kablosundan da kaynaklanıyor olabilir. Eğer garantisi devam ediyorsa servise göndermeni tavsiye ederim. Çünkü gittikçe artabiliyor.

Oynadığı oyun Fortnite olduğu için, 6 Gb'lık RAM yetmediği zaman disk hızına başvurduğundan dolayı SSD bu sorunu çözer diye düşünerek yazdım. Ama hadi sizin dediğiniz olsun :)

Sanırsam sanal bellekten bahsetmek istemişsiniz ama 6 GB RAM zaten yeterli. Yetmese bile sanal beleği HDD'i üzerinde de oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca oyunlarda çokta etkili bir yöntem değil.

Evet merhaba yeni bir laptop aldım. İçinde 1TB harddisk var ve oyunlarda drop sorunu yaşıyorum.

MX 130 ekran kartlı, U işlemcili laptop alıyorsunuz, bununla oyun oynamaya kalkıyorsunuz ve oyunlarda FPS düşüşü yaşıyorsunuz. Neden acaba?...

Sizin sorununuzu SSD'nin çözeceğini düşünmüyorum açıkçası.

Almalı mısınız? Kesinlikle almalısınız. Ama sizin sorun MX 130 ekran kartı. Bu bilgisayar oyun bilgisayarı değil.

SİSTEM ÖZELLİKLERİM:
  • i5 7200U
  • MX 130
  • 6GB RAM

Evet fark ediyor hissedilir derecede. Ayrı laptobınızın fanını temizlemenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı