Gökhan Kıstak
Centipat
Daha fazla
Disk bozuk değilse normal diskte drop olmaz zaten. Bu yüzden çok kötü bir diskten bahsetmiyorsak SSD'nin oyuna etkisi sıfırdır.Oyun performansını etkilemez. Sadece oyundaki dropları azaltır. Windows açılışı ve program açılışlarında muazzam fark elbette olacaktır. Bu arada Windows 10 için SSD şart.
Bu yüzden mi 5400RPM'li HDD'ler AC Valhallada drop yaşatıyor forumdaki çoğu insana.Disk bozuk değilse drop olmaz zaten. Bu yüzden çok kötü bir diskten bahsetmiyorsak oyuna etkisi sıfırdır.
Sıfır demek de doğru olmaz. Menü arayüzü çok kullanılan oyunlarda etkisini gösterir online oyunlarda da harita yüklemesi gibi sıkıntıların önüne geçer. SSD her türlü etkisini bir şekilde gösterir ama oyun anlamında az gösterir. Sıfır demek yanlıştır.oyuna etkisi sıfırdır.
Dediğiniz durum tek bir oyundan kaynaklı bir hata veya bozuk bir diskin sonucu olabilir. Başlık bulabilirseniz paylaşabilir misiniz size zahmet?Bu yüzden mi 5400RPM'li HDD'ler AC Valhallada drop yaşatıyor forumdaki çoğu insana.
Evet evet tabi yükleme ekranlarında büyük fark olur. Fakat FPS açısından olmaz demek istedim. FPS etkisi sıfırdır.Sıfır demek de doğru olmaz. Menü arayüzü çok kullanılan oyunlarda etkisini gösterir online oyunlarda da harita yüklemesi gibi sıkıntıların önüne geçer. SSD her türlü etkisini bir şekilde gösterir ama oyun anlamında az gösterir. Sıfır demek yanlıştır.
Dediğiniz durum tek bir oyundan kaynaklı bir hata veya bozuk bir diskin sonucu olabilir. Başlık bulabilirseniz paylaşabilir misiniz size zahmet?
Evet evet tabi yükleme ekranlarında büyük fark olur. Fakat FPS açısından olmaz demek istedim. FPS etkisi sıfırdır.
Teşekkür ediyorum.Oyunlarda HDD Kaynaklı Ani FPS Düşüşü
Merhabalar. Uzun zamandır oynadığım oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyordum. Her şeyi kontrol ettim ve elimden geldiğince yapılabilecek her şeyi denedim. Sürücüleri güncelleme, eski windows sürümlerine dönme gibi. Fakat sıkıntım bir türlü çözülmedi. Oyunları hard disk'e yüklediğim için son çare...www.technopat.net
Teşekkür ediyorum.Mantıklı bir tarafı var evet. Oyun içerisinde yüklenen HDD üzerinden alınan çevre verisiden dolayı olabilir yazmış bir arkadaş. Fakat ben çok raslanan bir durum olmayacağını düşünüyorum. Arızalı disklerden hatta kötü SATA kablosundan bile kaynaklanabilir. Oyun anında ihitiyaç duyulan disk hızı çok düşük çünkü.