Dizüstü bilgisayara stres testi yapılır mı?

MartiExe

Decapat
Kendi cihazıma genel stres testi yapmak istiyorum, her bileşeni doğru düzgün çalışıyor mu görmek için. Bir laptopa stres testi yapılır mı, yapılıyorsa hangi programı tavsiye edersiniz?

Kendi cihazıma genel stres testi yapmak istiyorum, her bileşeni doğru düzgün çalışıyor mu görmek için. Bir laptopa stres testi yapılır mı, yapılıyorsa hangi programı tavsiye edersiniz?
AIDA64 ile stres testi yapabilirsiniz.

OCCT'nin Power testini yaparak tam yük altında PSU dahil tüm ekipmanlarımı kontrol test edebiliyorum. Ama aşırı zorlayıcı bir test. Yani 15 20 dakikalık test süresini bir problem olmadan geçerse sistemin, gözün arkada kalmadan rahatlıkla her yük altında kullan demek oluyor.

Ama laptoplarda durum farklı olabilir. Pil giriyor devreye. Hiç denemedim yani.

Eğer sorununuz yok ise yapmayın. Test yapılırken tüm donanım bileşenleri max.değerlerde zorlanır buda ısınmasına neden olur laptopların anakartları yüksek ısılarda sorun çıkarır (soğuk lehim arızaları). Ramlerin de Ssd ler de soğutucu olmadığı için onlarda ısınıp arızalanabilir.

Üründe sıvı teması var yaklaşık 1 ay önceden beri ancak hala çalışır durumda. Ben de daha da emin olmak için stres testi yapmayı düşünmüştüm. Bu dediğiniz sorunlar kötü duruyor ancak kısa süreli stres testi yapmam durumunda o kadar riskli bir sıcaklık artışı yine olur mu acaba?

Sıvı temasıyla stres testi arasında bir bağlantı bulamadım. Sıvı girmişse zaten devrelere, oksitlenmemesi elde değil. Oksit de hemen etki etmiyor bildiğim kadarıyla. Zamanla devreleri bozuyor.

Sıvı teması sonrası çalışmasında sorun olan bir mekanizması var mı diye kontrol etmek için stres testi kullanılabilir diye düşünmüştüm ama bir bilgiye dayanmıyor tabii. Teşekkürler yine de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…