Dizüstü Bilgisayara Yükseltme Yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

292469

Megapat
Makaleler
5
Selamlar.

Bilgisayar özelliklerim;
  • i5 7300HQ işlemci
  • GTX 1050 2GB ekran kartı
  • 8GB DDR4 Ram
  • 1TB HDD
Modeli LENOVO LEGION Y520.

Dizüstü bilgisayara RAM ve SSD eklemek istiyorum, aynı zamanda HDD'yi de HDD kutusu ile kullanmak istiyorum. RAM için kaç slot var, ya da nasıl öğrenirim? (Bilgisayar yanımda değil, öğrenme imkanım yok. Sanırım tek slotlu varsayabiliriz)

RAM miktarını 16GB yapmak istiyorum, ayrıca oyunlar için de SSD almak istiyorum, kapasitesine karar vermedim. Dediğim gibi sadece oyunlar için, bütçem 1000 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir dizüstü bilgisayarı için en uygun 16 GB DDR4 RAM Öneririm. RAM'leri mümkünse kit (2x8) olarak alın. Ayrıca dizüstü RAM'lerinin türünün SODIMM olduğunu unutmayın. Dizüstü bilgisayarınız da eğer tek slot varsa, 16 GB DDR4 tek bir ram almanız gerekir.

Çift RAM slotunuz varsa; Crucial Ballistix Sport 16GB 2400MHz DDR4 Notebook Ram Fiyatı

Tek RAM slotunuz varsa; Crucial 16GB 2400Mhz DDR4 SODIMM Basics Series CB16GS2400 Fiyatı

SSD Olarak ise bunu öneririm; Samsung 860 Evo 500GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

Öncelikle geç cevabım için çok özür dilerim. Ceza yemişim sanırım kusura bakmayın. 2 SODIMM yuvası varmış ayrıca şu linkteki RAM'i önerir misiniz? Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 SODIMM Basics Series CB8GS2400 Fiyatı

Laptop'a tek RAM almak istiyorum. Çünkü şu an bilgisayarda bulunan RAM çöp olacak.

Anakartınız Maksimum kaç gb ram desteklediğini öğrenin. Eğer maksimum 8 GB destekliyorsa ve siz 16 GB yaptıysanız, 8 GB boşa takılı olmuş olacak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…