Dizüstü Bilgisayarda 144 Hz vs 60 Hz

cagrig97

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Bir laptop alacağım Monster'den. 2 tane arasında kararsız kaldım. Bir tanesi i7 8. Nesil işlemci 1060 GTX 6 GB ve 60 Hz IPS ekranı var. Diğeri ise i7 9. Nesil işlemci GTX 1650 4 GB 144Hz TN mat LED ekranı var. Şimdi çoğu kişi diyor ki 1060 GTX ekran kartı olanı alma 60 Hz olduğu için ekran zaten ekran kartını tam verimli kullanamayacaksın onun yerine diğerinin işlemcisi daha yüksek ekran kartı daha düşük ve 144 Hz olduğu için tam verimle kullanırsın. Sizce hangisi daha mantıklı fiyatları aynı ve 144 Hz olan IPS ekran yok o çok kafamı karıştırıyor. Ekran çözünürlüğü netlik olarak çok fark yaratır mı IPS ekran?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1060'ı 60 Hz ile verimli kullanamazsın diyen kişiye selamlarımı ilet.

AAA dediğimiz Metro: Exodus, Battlefield 5 gibi oyunlarda GTX 1060 ultra grafik seviyesinde 60 FPS vermekte zorlanmaya başladı.

GTX 1650 anca LOL, CS:GO gibi oyunlarda 144 FPS verir.

Ne yapacaksın laptopla tam olarak? Hangi oyunları oynayacaksın?

Ben olsam kesinlikle 1060 olanı alırdım.

Ilkinin renk kalitesi cok daha iyi ama ikincisinde cok daha akici oyun oynayabilirsin. 1060'da high ayarlarda 60 FPS'yi kesin tutturursun. 1650 icin ise 60 uzerine cikmak icin ayarlari kisman gerekir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ets2 forza horizon4 gibi yarış oyunlarını oynayacağım video film izlemek için mühendislik okuyorum programlamayla falanda uğraşacağım.1060 olanımı öneriyorsunuz ? Bu arada 1650 olanın işlemcisi i7 9.nesil 1060 olanın işlemcisi i7 8.nesil onuda göz önünde bulundurmak gerek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı