Dizüstü bilgisayarda ekran kartının yandığını nasıl anlaşılır?

PinkFlüt

Kilopat
Yer
Kaf dağının arkası...
Daha fazla  
Meslek
3D Modelling
Arkadaşımın Monster marka dizüstü bilgisayarı var, uzun zamandır (satın aldığından bu yana yaklaşık 3-4 senedir) termal macun yenilememiş, temizlememiş. Oyun oynarken bir anda laptop kapanıp mavi ekran vermiş. Tekrar açınca ise oyun gereğinden fazla kasıyormuş.

Kurcaladığımda aygıt yöneticisine girip baktım ve Intel ekran kartı aktif gözükürken, GTX 1650 Ti hiçbir şekilde o kısımda yok. Bahsettiğim şey sarı ünlem değil bu arada, ekran kartı bildiğiniz gözükmüyor. DDU ile olmayan şeyi silip driver kurmayı denemeye çalıştım, sürücünün olmadığını söyleyen hata ile karşılaştım. Fikriniz var mıdır?

@PinkFlüt
Format at bakalım. Yazılımsal olabilir ya da GPU gitmiştir. Monster'in eski Clevo kasaya stok macun ile kafa tutmak çok riskli.
Re-balling gerekebilir.

Son düzenleme:
@PinkFlüt eski Clevo kasalar aşırı ısınan dandik cihazlar. Stok macun ise genellikle pump-out yapıyor ve macun hiçbir etki göstermiyor. Böylece soğuk lehime düşüyor ekran kartı.

@PinkFlüt eski Clevo kasalar aşırı ısınan dandik cihazlar. Stok macun ise genellikle pump-out yapıyor ve macun hiçbir etki göstermiyor. Böylece soğuk lehime düşüyor ekran kartı.

Anladım. O halde format da işe yaramazsa (ki kesinlikle işe yaramayacak gibi duruyor), ekran kartı arızalı demektir. Bu arızayı çözmek için ise re-balling bir çözüm yolu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…