Dizüstü bilgisayarda fan sesi var

413340

Hectopat
Arkadaşlar, dizüstü bilgisayarımdan çıkan fan sesini bir türlü çözemedim. Termal macun sürdüm, fanı söküp temizledim, iç temizliğini yaptım hatta format bile attım ama sorunu çözemedim. YouTube videosu açıyorum ve fan sesi gelmeye başlıyor. Arkada hiçbir şey açık değil. Güçlü programlar kullanmıyorum. Lütfen şu sorunu birlikte çözelim.

Arkadaşlar, dizüstü bilgisayarımdan çıkan fan sesini bir türlü çözemedim. Termal macun sürdüm, fanı söküp temizledim, iç temizliğini yaptım hatta format bile attım ama sorunu çözemedim. YouTube videosu açıyorum ve fan sesi gelmeye başlıyor. Arkada hiçbir şey açık değil. Güçlü programlar kullanmıyorum. Lütfen şu sorunu birlikte çözelim.

Fanınız koruma olan plastiklere çarpıyor olabilir hocam normal bir şey bu.

Toshiba Satellite serisi. Biraz eski bir model ama birkaç ay öncesine kadar sorunu yoktu.

Şöyle bir şey deneyin.

Denetim Masası güç seçeneklerine gelin.
Açılan ekranda hangi plan seçili ise onun yanındaki plan ayarlarını değiştire tıklayın.
Açılan ekranda gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın.
Güç seçenekleri ekranında işlemci altındaki en yüksek işlemci seçeneği altındaki 100 değerini 70'e alın ve kaydedin.

Şöyle bir şey deneyin.

Denetim Masası güç seçeneklerine gelin.
Açılan ekranda hangi plan seçili ise onun yanındaki plan ayarlarını değiştire tıklayın.
Açılan ekranda gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın.
Güç seçenekleri ekranında işlemci altındaki en yüksek işlemci seçeneği altındaki 100 değerini 70'e alın ve kaydedin.
Denedim ama çok bir şey değişmedi. 5'e indirdim işe yaradı ama bilgisayar çok yavaşladı. Yine de önerin için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı