Casper CN-VHY-4200A bilgisayarım var. i5 4200, 2 GB ekran kartı vs. 5 senelik bilgisayarımda geçen ay HDD sorunu çıktı. Bad sectör. İçindeki verilerimi ucuz kurtardım. Çünkü sonu yaklaşıyordu HDD'nin. Bu ay Sandisk 240 GB SSD aldım. Bilgisayarım acayip hızlandı. Ama ısınma sorunu var. Bilgisayarı tanıdık iyi bir bilgisayarcıya götürdüm. Anakartın üzerinde bir çip olduğunu ve onun ısı ürettiğini yapılamayacağını söyledi. Bilgisayar boşta 50 60 derecede. Yükte oyunlarda ise 85 derecelere kadar çıkıyor. güç seçeneklerinden işlemci güç yönetimini kıstığım halde. Normal şekli ile tam güçte çalışsa turbo boost ile 3,10 GHz kadar çıkıyor ama PC restart atıyor. Şu anda kısık şekilde 2.4 GHz'de çalışıyor.
Sormak istediğim aranızda dizüstünü masaüstüne çeviren var mı? Sizce bir kasa alsam, anakartı kasaya yerleştirip, ekran kartı ve işlemci içinde iki tane soğutucu alsam, ısınma sorunundan kurtulabilir miyim? Randıman verir mi?
Sormak istediğim aranızda dizüstünü masaüstüne çeviren var mı? Sizce bir kasa alsam, anakartı kasaya yerleştirip, ekran kartı ve işlemci içinde iki tane soğutucu alsam, ısınma sorunundan kurtulabilir miyim? Randıman verir mi?