Dizüstü bilgisayarı masaüstüne çevirme

ahmet27

Centipat
Casper CN-VHY-4200A bilgisayarım var. i5 4200, 2 GB ekran kartı vs. 5 senelik bilgisayarımda geçen ay HDD sorunu çıktı. Bad sectör. İçindeki verilerimi ucuz kurtardım. Çünkü sonu yaklaşıyordu HDD'nin. Bu ay Sandisk 240 GB SSD aldım. Bilgisayarım acayip hızlandı. Ama ısınma sorunu var. Bilgisayarı tanıdık iyi bir bilgisayarcıya götürdüm. Anakartın üzerinde bir çip olduğunu ve onun ısı ürettiğini yapılamayacağını söyledi. Bilgisayar boşta 50 60 derecede. Yükte oyunlarda ise 85 derecelere kadar çıkıyor. güç seçeneklerinden işlemci güç yönetimini kıstığım halde. Normal şekli ile tam güçte çalışsa turbo boost ile 3,10 GHz kadar çıkıyor ama PC restart atıyor. Şu anda kısık şekilde 2.4 GHz'de çalışıyor.
Sormak istediğim aranızda dizüstünü masaüstüne çeviren var mı? Sizce bir kasa alsam, anakartı kasaya yerleştirip, ekran kartı ve işlemci içinde iki tane soğutucu alsam, ısınma sorunundan kurtulabilir miyim? Randıman verir mi?

Bu kadar uğraşmak yerine yeni PC almanızı tavsiye ederim. Laptoplar'da mobil işlemciler bulunur masaüstünde nasıl çalışır pek bir fikrim yok. Laptop fanı almanız işe yarar bir miktar. Birde kasayı temizlerseniz tam olur. Ayrıca bende laptop kullanıyorum ısı sorunundan dolayı gece oyun oynuyorum ısınma sorunu büyük miktarda çözülüyor.

Laptoplarda ki anakartlar bildiğim kadarıyla kasalardaki standartlara göre (atx vb.) Yapılmıyorlar. Bir kasa alırsanız onun üzerinde baya değişiklikler yapmanız gerekecek.

Kendin büyükçe heatsink alacaksın ve ayakları uyacak şekilde anakart altında bir zemin oluşturup sabitleyeceksin. Heatsink üstüne de bir fan alırsın. CPU ve GPU için ayrı ayrı yapacaksın. Yalnız laptop anakartındaki fan soketlerine eski fanların kablosunu takıp, kullandığınız fanları ayrı bir güç kaynağına takmanız gerekecek. Pahalıya mâl olmaz ama uğraş gerektirir. Hatta fansız şekilde büyük bir kaç heatsink birleştirerek pasif soğutma sessiz sistem bile yapabilirsin.

Olabilir teorik olarak niye olmasın. Anakartı çıkartıp bir kasaya yerleştirmek lazım kısa devre yapmadan. İşlemcisinin yeri müsaitse güzel bir soğutucu uydurmak gerek sadece. En zor kısmı soğutucu uydurmak olsa gerek.

Sayin admin. İlk defa forum kullanmıyorum. Forum kurallarını üye olunca okuduğumu da bilmenizi isterim. Ayrıca konu açarken verdiğim Allah in selamını silmeniz hiç hoşuma gitmedi. Forum kurallarında öyle bir uyarı da yok ayrıca. Verdiğim selam ın silinmesinin nedenini öğrenebilir miyim? Yine silinecekse foruma girmeyi düşünmüyorum. Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…