Dizüstü Bilgisayarım Oyun Oynarken Kapanıyor

Rasengan

Hectopat
Yer
İstanbul Şisli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle gurubu Youtube kanalındaki videolardan takip ettim. Sonrasında forumu okuyup birçok yeni bilgi öğrendim, ve üye olamaya karar verdim. Kurallara uyarak ve saygı çerçevesinde kalarak burada kalıcı olmak istiyorum.

Aslında forum kurallarında aynı sorun sebebiyle konu açmayın deniyordu; fakat sorunuma çözüm bulamadığım için açtım. Umarım ki yanlış yapmamışımdır. Dizüstü bilgisayarım bir süredir oyun oynarken kapanıyordu ve bu süre giderek azaldı. Şimdi ise bazı oyunlara girer girmez kapanıyor.

Bu yüzden birkaç teknik servise gittim. Sorunun chipsetten kaynaklandığını ve 180 liraya çözüleceğini söylediler. Daha ucuz olur düşüncesiyle bir siteden numara bulup teknik servise telefon ettim. sorumlu kişi arıza tamir edilse bile 3 ay içinde tekrarlanacağını söyledi.

Ben de iyice şüphelendim ve sizden konu ile ilgili yorumunuzu istiyorum. Sizce sadece termal macun ya da fan bakımı ile düzelir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sorun chipsetten kaynaklanıyor ise termal macun yada fan bakımı ile çözüleceğini sanmıyorum. Eğer işlemcin ısındığı için kapanıyorsa başvurursun termal macun ve fan olayına.

Evet benim de merak ettiğim tam olarak bu. Isı değerleri kontrol eden birkaç programla kontrol ettim ısı değerleri sürekli keskin olarak değişiyor. Örneğin işlemci 85 dereceden bir anda 68 e düşüyor. Anlayacağın tamirciye güvenmeli miyim? Chipset neden arızalanır, belirtileri nelerdir? gibi sorular kafamı kurcalıyor. hem diğer tamirci ise 3 ay sonra tekrar bozulur en iyisi anakart değiştirelim dedi.

Selamlar, 3 ay sonra tekrar bozulur. Bakkal satıcı, tamirci cümleleri gibi geldi. Siz güvenilir, başka bir tamirciye gidin. Termal macun, fan temizliği, anakart`ı kontrol ettirin. Güvenilir ve işini bilen bir tamirci, size daha sağlıklı bilgi verebilir.

Anladım yani gerçekten chipset bozuk olsa bile tamircinin söylediği bir kandırma hareketi. Peki sizin tavsiye edebileceğiniz işini güzel yapan çokta tuzlu olmayan teknik servisler var mı? Bunun dışında arızalardan iyi anlayan birisi chipset arızası belirtilerini söyleyebilir mi? Bu arada İstanbuldayım.

Chipset bozuk derken bence şunu kasdetmiştir: PC alındıktan belli bir süre sonra fazlaca ısınmaya başlar (süre kişisel kullanım özelliklerine göre değişir. Örneğin; saatlerce yoğun oyun oynamak, hatta günlerce) ve Chipset'in dişleri aşırı ısınmadan dolayı erime yapar ve lehimler kısa devre yapar ve PC açılmaz. Veya oynarken kapanır. Hatta oyun oynarken Chipset'in üstüne denk gelen tuşlar elinizi yakar.

Tavsiyem: benim başıma (Asus F81s) geldiği için söylüyorum. Chipseti değiştirmekle uğraşma git yenisini al. Ben yaptırdım 1 ay geçmeden gene aynısı oldu. Sonuç PC'yi HEK'e ayırdım.
Saygılarımla...

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle teşekkür ediyorum. Merak ettiğim bir noktada bilgi verdin. Chipset arızası ile ilgili söylediklerin tutuyor. Peki yenisini al derken anakarttan mı bahsediyorsum yoksa yeni bir bilgisayar mı?

Cihazım 2 buçuk yıllık ve kısa vadede elim bol değil hatta tamir parası bile zor. Yani yaz tatili sonuna kadar laptop alacak para bulamam. O yüzden yaptırmayı düşünüyorum. Peki Pes 2015 çıktığında yüksekte kasmadan COD ve FM nin güncel oyunlarını bir şekilde kasmadan açacak yani hard oyun bilgisayarı olmayan ama dediklerimi kasıp beni kavurmayacak bir laptop için minimum ne kadara ihtiyacım var. Bir de aklınızdaki bir kaç ürünü paylaşabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Bir de Casper gibi garantisi bittiği gün her yandan arıza veren bir alev makinasına dönüşmeyen bir laptop olursa tadından yenmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı