Dizüstü bilgisayarımın ekranı izlerle kaplı

Baran12090

Decapat
Daha fazla  
Merhaba dizüstü bilgisayarımın ekranını belli bir süre hafif nemli bez ile temizledikten sonra hep iz kaldığını fark ettim kullandığım bez standart bir mikrofiber bez ve genelde yıkandıktan sonra kullanırım kullandığım su da çeşme suyu gibi kireçli veya kirli bir su değil.

Buna rağmen bezi adamakıllı nemlendirmesem de hep iz kalıyor ekran açıkken ve hafif karanlık ortamda rahatsız etmese de ışık gibi bir şey ile baktığımda ekranın rezalet bir durumda olduğunu görüyorum. Bu da ister istemez içime bir kurt düşürüyor acaba bir sorun mu var ya da bir sorun yaratır mı diye? Sizce bu iz olayı normal veya ele alınması gereken bir durum mudur ya da bu sorunu nasıl çözebilirim?

Ben son zamanlarda temizlik için bunu kullanmaya başladım, önce bununla siliyorum ardından gözlük bezi gibi bir bez ile kuruluyorum ilk günkü gibi oluyor. Deneyebilirsiniz bence.
1693757665634.png

Merhaba dizüstü bilgisayarımın ekranını belli bir süre hafif nemli bez ile temizledikten sonra hep iz kaldığını fark ettim kullandığım bez standart bir mikrofiber bez ve genelde yıkandıktan sonra kullanırım kullandığım su da çeşme suyu gibi kireçli veya kirli bir su değil.

Buna rağmen bezi adamakıllı nemlendirmesem de hep iz kalıyor ekran açıkken ve hafif karanlık ortamda rahatsız etmese de ışık gibi bir şey ile baktığımda ekranın rezalet bir durumda olduğunu görüyorum. Bu da ister istemez içime bir kurt düşürüyor acaba bir sorun mu var ya da bir sorun yaratır mı diye? Sizce bu iz olayı normal veya ele alınması gereken bir durum mudur ya da bu sorunu nasıl çözebilirim?
aynısını bende yaşıyorum, sanırım ekrana bastırırak silince oluyor, ekranınım sağ altında bi kısım farklı açıdan bakınca izli gözüküyor

mesela koyu bir ekranda o kısım daha koyu ise ekrana zarar vermişsinizddir, öyle değilse durum bilmiyorum

LCD ekranları temizlerken asla su kullanılmaz. İstediğin kadar saf olsun su ekranlara iz bırakacaktır. Temizlemek için mikrofiber bezine nemli kalacak seviyede LCD ekran temizleyicilerinden veya cam silme ürünlerini kullanabilirsin.

LCD ekranları temizlerken asla su kullanılmaz. İstediğin kadar saf olsun su ekranlara iz bırakacaktır. Temizlemek için mikrofiber bezine nemli kalacak seviyede LCD ekran temizleyicilerinden veya cam silme ürünlerini kullanabilirsin.
ben ekran temizleme sıvısı ile yaptım ancak sanırım ekrana bastırarak silmeden dolayı içinde bi sorun oluştu

@v3rtecc eğer gereğinden fazla bastırırsan ne veya nasıl sürersen sür, ekranda olan piksellere zarar verme ihtimaln çok yüksek.

Bazı ekran silme ürünlerininde iz bıraktığını duymuştum önerebileceğiniz bir ürün var mıdır peki bunun hakkında?

Bazı ekran silme ürünlerininde iz bıraktığını duymuştum önerebileceğiniz bir ürün var mıdır peki bunun hakkında?
Geç cevap verdiğim için kusuruma bakmayın. Ben Fakir marka LCD Ekran Temizleyici ürünü kullandım. Ortalama düzeydi fakat fiyatı iyice arttığı için bıraktım. Camsil ve gözlük temizleme suyu kullanıyorum. Önerir miyim aslında evet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı