Dizüstü bilgisayarın arka kapağındaki giriş

Berkay9

Kilopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 7640HS
SAMSUNG DDR5 16GB 5600MHZ RAM
NVİDİA GeForce RTX4050
1TB SSD
Merhaba dizüstü bilgisayarımda bir giriş var. Bu giriş boş olarak duruyor bu girişin ismini bilen ve ne için kullanıldığını bilen var mıdır? Cevaplarınızı bekliyorum.

Dosya Ekleri

• 1593166326559-1526411998.jpg
    1593166326559-1526411998.jpg
    796,4 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde eski tip laptoplarda bunlunan msata girişidir. Msata ssd alıp takabileceğiniz bir soket.
Örnek bağlantı:

Genelde eski tip laptoplarda bunlunan msata girişidir. Msata ssd alıp takabileceğiniz bir soket.
Örnek bağlantı:
Linkteki ssd çok yavaş bir ssd. Bence en az 2000mb-3000mb olmalı yani sizinki HDD gibi olur.

Linkteki ssd çok yavaş bir ssd. Bence en az 2000mb-3000mb olmalı yani sizinki HDD gibi olur.
sata ssdler maksimum 6Gbit destekliyor. o slota m.2 PCIe ssd takılmıyor. araştırmanızı öneririm. göndermiş olduğum msata ssd 5-6Gbitlik bir ssd. o sokette görebileceğiniz en yüksek hıza en yakın ssdlerden biri.

SATA SSD'ler maksimum 6gbit destekliyor. O slota M.2 PCI-e SSD takılmıyor. Araştırmanızı öneririm. Göndermiş olduğum mSATA SSD 5-6GBITLIK bir SSD. O sokette görebileceğiniz en yüksek hıza en yakın SSD'lerden biri.

Bilmiyordum ama yine de sonuçta SSD diye bildiğimiz Windows'u 5sn de açanlardan değil şahsen bende de Monster Abra A5 v15.5 var 256 GB SSD ile Windows'u en fazla 10sn de açıyor bir de aynı laptopun bahsettiğimiz SSD ile olan modeli (480GB) vardı 6300TL'ye ama ben 256 GB olanı 6800TL'ye aldım ortada büyük fark var demek istediğim konu sahibi zaten merkından sormuş neyi tartışıyoz şu an bilmiyorum 😄

Bilmiyordum ama yine de sonuçta SSD diye bildiğimiz Windows'u 5sn de açanlardan değil şahsen bende de Monster Abra A5 v15.5 var 256 GB SSD ile Windows'u en fazla 10sn de açıyor bir de aynı laptopun bahsettiğimiz SSD ile olan modeli (480GB) vardı 6300TL'ye ama ben 256 GB olanı 6800TL'ye aldım ortada büyük fark var demek istediğim konu sahibi zaten merkından sormuş neyi tartışıyoz şu an bilmiyorum 😄
Estağfurullah tartışma amacıyla değil bilgi paylaşmak için yazıyoruz. Bilgi paylaşıldıkça kıymetlidir 🙂 . 3-5 ek bilgi bilinmesi her daim ilerisi için yeni laptop alırken yada pc toplarken fayda sağlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı