Dizüstü Bilgisayarlarda İdeal SSD Sıcaklığı

Müteferric

Hectopat
Daha fazla  
Hepinize iyi akşamlar.

Daha önce SSD sıcaklıklarıyla ilgili bir konu açılmış, fakat o konu, SSD'ler için dizüstülere göre daha rahat ve ferah alan sağlayan masaüstü sistemlerine göre şekillenmiş.

Biliyoruz ki, dizüstü bilgisayarlar hem kısıtlı alanları hem de küçük fanları ile ısınmaya daha bir müsaitler. Peki bu dizüstülerimize taktığımız SSD'lerin sıcaklıkları, boşta, tarayıcıda ve yükte (oyun gibi) ne kadar olmalı? Nelerden kaçınmalıyız, ne zaman yani hangi sıcaklıklarda önlem almalıyız?

Bu soruyu sormama vesile olan şey ise, forumdaki arkadaşların, uzmanların tavsiyesiyle yeni aldığım Samsung 850 Evo 250 GB SSD'ye sıfırdan Windows 10'u kurdum. Hızı vesaire her şeyi çok iyi. Ama HDtune ile sağlığına bakayım deyince, yüksek sıcaklık uyarısı verdi (63C*).

Sonrasında Priform'un programı ile de yüksek sıcaklıkta göründü. Beni bir korku saldı.

Tabii ki dizüstünü altındaki ve fanındaki sıcaklığın fark etmiştim. Ama sorun olabileceğini düşünmemiştim aslında. Ve yine tabii, yarın bilgisayarı yine bir temizleyeceğim, evdeki termal macunu bulabilirsem işlemciye uygulayacağım. Ama bu vesile ile sormak istediğim, dediğim gibi SSD'lerin ideal sıcaklığı ve şu anki durumumda temizlemek dışında yapabileceğim bir şeyin olup olmadığı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…