Dizüstü bilgisayarların pil kullanımı

tatarrmert

Kilopat
Yer
Vigo
Daha fazla  
Forumda aramama rağmen net ve kesin bir cevap bulamadım. Dizüstü bilgisayar pillerinin ömrünü uzatmak için nasıl bir yöntem uygulanmalıdır? Masa başı kullanırken sürekli şarjda mı durmalıdır yoksa doldur boşalt mı yapılmalıdır? Bir de, samsung bilgisayarımda pil ömrü uzatıcısı diye bir özellik var maksimum şarjı %80 olarak ayarlıyor, bu işe yarar mı gerçekten?

Eskiden, pil teknolojisi gelişmediği zamanlarda şarj olan pilleri şarjdan çekmek gerekiyordu. Ama artık böyle bir şeye gerek yok. Pil tam şarj olunca zaten dolum işlemine son veriliyor. Samsung'un pili %80 doldurması evet, ömrünü artırıyor ama ne kadar kullanışlı, sorgulanabilir. Zira cihazınızı %100 şarj etmiyor hiçbir zaman.

Kısacası ömrü uzatmak için bişey yapmanız gerek yok. İlla ki uzatmak istyorsanız pili komple söküp şarjda kullanın ama elektrik kesintisi veya ufak bir prizden oynamada üstünde çalıştığınız dosyanın gitmesi, size pilden daha phalaıya mâl olabilir.

Her halükarda laptop pillerinin ömrü 2 yıldır ve bu süreyi pek de uzatamazsınız. İlk başta 3 saat giden pil, 2 yıl sonra 45 dakika ancak gider.

2 senedir Samsung Notebook kullanıyorum. Günde 3-4 kez sarj ediyorum. %80 sarj ile şuan Notebook'un sarjı 3.5-4 saat yetiyor. Bazen de günde 20 saat aralıksız sarj oluyor. Samsung'un söz verdiği gibi % 80 sarj ile pil 4 sene ölmeyecek gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…