Dizüstü ekran kartı mı yoksa masaüstü ekran kartı mı daha iyi?

abbasbj

Hectopat
Daha fazla  
Sayın recep hocam. Monster'in 10 000 tl'lik oyun laptopunu almak istiyorum oyun için. Şöyle ki bu laptop nivida geforce gtx 980m SLI kullanıyor, araştırmalarım sonucu ekran kartı sıralamalarına baktığımda bu kart masa üstü ekran kartlarından şunlara denk geliyormuş ''
İki GeForce GTX 980M grafik kartının SLI kombinasyonu.
Şu anki yüksek kalite masaüstü ekran kartları ile (7900 veya X1900 gibi) kıyaslanılabilirler. Hemen hemen aynı çekirdeğe sahip olsalar da clock hızları farklı olduğu için biraz yavaş kaldıkları aşikar. Yeni oyunlar ( F.E.A.R., Company of Heroes gibi) yüksek çözünürlük ve full detaylarda çalışacaktır'' (bu yazıyı mobil ekran kartı benchmark listesinden aldım) şimdi bu masa ustu ekran kartları 7900 ve x1900 2009 - 2012 yıllarının geri kalmış kartları ucuz 450 tllik kartlar nasıl olur da laptopun 1 numarasıyla (10000 tl lik laptopla)aynı performansı verebilir? Bu gerçek mi? Bunu soruyorum, teşbihte hata olmaz. Kısaca masa ustü ekran kartı ile laptop ekran kartı arasında bu kadar fark var mı? Cevaplarsanız sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

SLI desteği iyi olan oyunlarda GTX 980M SLI "muhtemelen" tek GTX 980'e göre daha iyi performans verir ancak 10,000 TL bütçe ile SLI GTX 980, SLI GTX 980 Ti ya da Titan X ekran kartlı bir sistem toplamanı tavsiye ederim. Upgrade imkanları daha geniş olduğu için daha uzun süreli bir sistem olur.

Hocam orda yanlışlık olmuş sli 980m şu anki 980 gibi performans veriyor. Laptop ihtiyacı yok ise toplama alınabilir.

Cevap yazan bütün arkadaşlara teşekkür ederim, ancak Türkiye'de 10.000 tl'lik laptop kullanan azdır. Olan da dediğiniz gibi masaüstüne yatırım yapar, yukardaki soruma verse verse Recep ve Ali hocam cevap verebilir. Çünkü onlar yeni çıkan laptopları ve bilgisayarları inceleme şansı buluyorlar program gereği.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuradan bakabilirsin:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazı oyunlarda GTX 980'e çok fark atmış.

Bence o fiyatla masaüstü bilgisayar toplamanızı tavsiye ediyorum. Dizüstü ile masaüstünün parçaları bir olmuyor masaüstünün dizüstüne göre voltaj değerleri yüksek ve sağlam yapıda 10 000 tl dizüstü değmez diye düşünüyorum sizin kararınız efendim..

Alıntı yaptığım yer işini çok eksiksiz yapan bir yer, yanlış olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Tüm oyunlarda birebir yazdıkları fps değerleri benim laptobumda tuttu. 1-2 fps bile oynamadan, anlayacağınız ben o siteye güveniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…