Dizüstüne Bağlanan Monitör Hangi GPU kullanıyor?

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, Lenovo Y50 70 kullanıcısıyım. Ben HDMI girişi ile harici monitör kullanıyorum. Bu monitör, onboard ekran kartını mı yoksa diğer ekran kartını mı kullanıyor? Performans sorunu yaşar mıyım?

Laptopa göre değişir açıkçası ama Intel + NVIDIA ise Intel kullanılır. Bazı laptoplarda ise Intel devre dışı bırakılabilir. O cihazlarda devrede veya devre dışı iken bağlı olan cihaz değişiyor mu kontrol etmedim ama değişiyor olmalı.

Intel HD Graphics'i kullanıyor olması lazım. Çünkü HDMI ses aktarımı da yaptığına göre, kontrolcüsünün olması lazım ki bunu ses çıkışının haricinde yapan tek bir kontrolcü var.

Intel'i kullanır. Laptoplardaki NVIDIA GPU'lar görüntü oluşturmaz, sadece GPU görevi görürler.

Evet, bildiğim kadarıyla harici ekran kartı direk görüntü çıkışı vermiyor. İki ekran kartı uygulama hangisini kullanıyorsa grafik hesaplamasını yaptıktan sonra GPU ortak bir multiplexer'a yolluyor ve görüntü buradan portlara aktarılıyor.

Ayrıca ben de laptopımda harici monitör kullanıyorum, oyunlarda performans sorunu yaşamadım.

Ben oyunlarımı Onboard ile mi oynuyorum? O zaman, monitörün görüntü olmaması gerekmez mi ayrıca onboard ile PUBG oynayabilir miyim?

Ben oyunlarımı Onboard ile mi oynuyorum? O zaman, monitörün görüntü olmaması gerekmez mi ayrıca onboard ile PUBG oynayabilir miyim?

Hayır, çoğu oyun bu konu için düzgün programlanmışsa grafik işlemci olarak otomatikman NVIDIA GPU'yu kullanır. 3B olmayan işlemler için de bilgisayar güç tasarrufu yapmak için Intel HD Graphics'i kullanır. Aradaki geçişi NVIDIA Optimus adlı yazılım üstlenir, bir üstteki mesajımdaki en son resmi dikkatli incelememişsiniz.

Ayrıca dahili grafik kartı ile PUBG oynamak, en azından oynamaya çalışmak ancak fanteziden ibaret olabilir.

İncelemesine inceledim de konuya sizin kadar hakim olamadığım için biraz fransız kaldım. Bunun için özür dilerim. Benim araştırma yaptığım konu oynamakta olduğum League of Legends. Riot Games'in destek ekibi ile görüştüğümde oynadığım oyunun harici ekran kartını kullanmadığını söylediler. Ve gerekli adımları gösterdiler ancak sorun yine olumsuz. Bir türlü olumlu sonuca ulaşamıyorum. Acaba problem bundan kaynaklı mı diye araştırmak istedim.

Oyun açıkken Görev Yöneticisi'ni incelediniz mi? Güncel bir Windows 10 kullanıyorsanız Görev Yöneticisi'nden GPU'ların performanslarını, kullanımlarını kontrol edebilirsiniz, oyunun gerçekten kullanıp kullanmadığı hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olur.

Baktığımda %3 ile %6 arası GTX 860 kullandığını görüyorum oyun içinde. Ancak "Dikey Senkronizasyon" kapattığımda mükemmel dalgalanmalar kırılmalar oluyor. Açtığımda da ufak ufak performans sorunlarını fark ediyorum ama kapalı iken daha yüksek. Normalde böyle bi oyunda GTX 860 ekran kartının daha yüksek performans vermesi gerekirken, 120 140 FPS veriyor vermesine de oyun içerisinde belli bariz yüksek performans sorunu oluyor. Yani takılmalar desem daha doğru olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…