Django ile internet sitesi oluşturulabilir mi?

Zaren

Hectopat
Daha fazla  
Web programlamaya başlamak istiyorum fakat backend kısmı hakkında kafam karışık. ASP.NET ve Django sanırsam backend için kullanılıyor. Benim sorumsa şu ben sadece HTML-CSS-JavaScript-Django ile web sitesi oluşturabilir miyim? Ve ASP.NET ile Django'nun farkı nedir?

Oluşturursun. Django Python için web uygulama geliştirme platformu, ASP.NET ise C# için. İkisinin birbirinden farkı da bu. Web için düşünüyorsan ASP.NET daha uygun olacaktır senin için. Python'la da yapabilirsin lakin esasen Python'un kullanım amacı pek web uygulamaları geliştirmek değil. C# ile daha çok kaynak, eklenti vs. bulabilirsin.

Evet, Django ile web sitesi yapabilirsin.

ASP.NET, Windows platformudur. Kodlama için C# kullanırsın. Kapalı kaynaklıdır, nuget ile açık kaynak kodlu paket kullanabilirsin.

Django'da ise Python kullanarak kodlama yapılır. Tamamen açık kaynaklıdır, daha esnektir. Bu yüzden anlaması zor olabilir. Katı kuralların olması (ASP.NET gibi) bazen anlamayı kolaylaştırır.

Tamamen farklı platformlar. Django barındırmak için VPS server alman gerektiğinden daha maliyetli olur. Heroku gibi ücretsiz seçenekler var ama performans düşük oluyor.

Benim sorumsa şu ben sadece HTML-CSS-JavaScript-Django ile web sitesi oluşturabilir miyim?
Evet, oluşturabilirsin. Ama hem JavaScript hem de Python ikiside betik dili olduğu için sadece birini seçmeni öneririm. Eğer Python işin içine girecekse Flask, Django vb. kütüphaneler ile tasarlayıp sunman gerekir ve Python çalıştırabilen bir web sunucuya (bkz. Heroku) ihtiyacın olur. Eğer JavaScript kullanacaksan, o zaman onun için ayrı bir sunucuya ihtiyacın yok. Normal bir web sunucu ile (bkz. Github Pages) halledebilirsin. Bunun sebebi tarayıcılarda JavaScript komutlarını işleyen motorun halihazırda yüklü gelmesi fakat Python için aynı durumun söz konusu olmaması.

Ve ASP.NET ile Django'nun farkı nedir?
ASP.NET: .Net'in sağladığı dillerle (C# gibi) web sitesi oluşturmaya ve çalıştırmaya yarayan platform. Yani HTML ile sitenin iskeleti, CSS ile makyajı ve sağlanan dil ile işlemleri yapabilirsin.
Django: Python üzerinde web sitesi tasarlayıp sunmaya yarayan bir kütüphane. Yani HTML ile sitenin iskeleti, CSS ile makyajı ve Python ile işlemleri yapabilirsin.

Kısacası C#, VB gibi diller için ASP.NET, Python için Django kullanmalısın.

Neden django? Devlet siteleri vs. mi yapacaksınız?
Flask ve Django gibi kütüphaneler her amaç için kullanılabilir. Bir kütüphane/platform sadece bir amaç için kullanılır diye bir şey yok.

Son düzenleme:
JavaScript'siz bir web sitesi düşünemiyorum. Node.js dir o.

JavaScript'siz bir web sitesi düşünemiyorum. Node.js dir o.
Zaten JavaScript'siz site demedim, sırf JavaScript komutlarını işleyecek ayrı sunucu bulmanıza yani Node.js değil normal JavaScript kullanacaksanız sunucu tarafında JavaScript işleyen bir hosting'e gerek yok:
Bunun sebebi tarayıcılarda JavaScript komutlarını işleyen motorun halihazırda yüklü gelmesi

Son düzenleme:
Django'da ASP.NET'de başlangıç için oldukça büyük kütüphaneler aslında. Flask ya da nodejs express hatta düz PHP başlangıç için daha kolay olabilir.

Python bilginiz varsa Flask'a bir bakabilirsiniz, django'ya göre çok daha kolay.

Zaten JavaScript'siz site demedim, sırf JavaScript komutlarını işleyecek ayrı sunucu bulmanıza yani Node.js değil normal JavaScript kullanacaksanız sunucu tarafında JavaScript işleyen bir Hosting'e gerek yok:

Sanırsam demek istediğin server tarafında Node JS kullanmaya gerek olmadığı.
Flask'te işimi görebilir amacım yavaş yavaş başlayıp kendimi geliştirmek kariyerde yapmayı düşünüyorum fakat bulunduğum konumda daha çok ASP.NET bilen yazılım geliştiricileri arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…