DJI Neo Fly More Combo vs Mini 4 Pro

NameDeli

Hectopat
Bütçe sıkıntı değil ama kararsızım. Dronelara şu aralar çok sardım; arkadaşla bende olan eski dronu parçalayıp bir tane gövde print edip drone yaptık, o bile çok zevk verdi. Drone almak istiyorum ama heves de olabilir, tam emin değilim. DJI Neo Fly More Combo ile DJI Mini 4 Pro arasında kaldım. Evet, fiyat farkı çok fazla. Nasıl kaldım derseniz, geçici heves mi onu bilmiyorum. Aldığımda çok zarara uğramak istemediğim için bir yandan Neo var aklımda, hem sıkılırsam kolay satarım, ucuz diye. Ama bir yandan da Mini 4 Pro var çünkü kamerası, sensörleri vesaire her şeyi var. Arkadaşımda arada çekimlere gidiyor, benimle gelir, parada kazanırsın diyor. Mini 4 Pro’dan dolayı kararsız kaldım ama amacım eğlenmek olduğu için Neo’da alasım var, hem küçük, kompakt. Ama sonra drone sürmeyi çok severim, Mini 4 Pro almadığım için pişman olurum diye endişe de var. Bilmiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Hocam bence dron’a o kadar para vermeye gerek yok. Mini SE ya da Mini 2 alın, başlangıç için gayet ideal dron’lardır. Sensörü yok ama arkadaşım kullanıyor ve gerçekten gayet yeterli. 2.7K çekim yapabiliyor.

Ekleme yapayım: Neo’yu asla tavsiye etmiyorum. Kumandalı modeli var mı bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla o dron el ile uçuruluyor ve doğa gezisi ya da koşu yaparken sizi takip ederek çekim yapıyor diye biliyorum.

Fly more combo paketini diyorum hocam onda tabii ki de kumandası var.
Hocam şahsi olarak kullanması filan çok eğlenceli en ucuz DJI drone u bir de yeni olması ile çok dikkatimi çekti bana göre tek eksisi havada kalma süresi çok az.

Hocam dediğim gibi, bence mini 4 Pro gereksiz, yani başlangıç için aşırıya kaçar. Neo'ya o parayı vereceğime, başlangıç için bunu alırım.

Uçuş süresi 30-40 dk diyor ama değil, ortalama 18-22 dk uçuyor.

Hocam en çok sevdiğim yanı küçük olması cebimden çıkarıp tak diye uçurabilirim. İkincisi ilk dronumu çarpıcam kaza yapacağım bu kırılmıyor resmen ama mini 4K vay halime mini 4 Pro da açık ama sensörleri yüzünden kaza yapmazsın. Zaten bir de şirket üzerine alacağım %20 KDV cebimde kalacak öyle olunca 14 bine alıyorum fly more combo paketi bilmiyorum. Güzel geldi bir de ikinci eli de bayağı rabet görüyor maksimum en ölüsü 11 bine satarım geri 3 bin lira zarar olur model yükseltmeyeceksem satmam zaten elimde çürüyene kadar durur sıkılsam da aletten bende öyle bir cinslik var, alırım. Sıkılırsam satmam kalır öyle bir ara kullanırım mantığı bilemiyorum bende.

Hocam merhaba drone ile ilgili hevesiniz varsa çok yüksek bir drone almayın DJI mini 3 iyidir eğer ki severseniz satıp mini 4 Pro veya daha iyilerine geçebilirsiniz.

Hocam Neo aldım vallahi. Vallahi bu drone bile hevesim için yeter miş gerçekten çok zevkli böyle bir şey yapmak drone değiştirmek istiyorum ama bu dronenun içinden geçmeden yapmayacağım biraz oynamalar ile dronun 120 metre limitini aşmayı başardım tabii ki de uçak trafiği olmayan bir yerde bayağı yükseklere çıktım. Tabii ki de bu drone o yükseklerdeki rüzgara dayanamadı ama pes etmedide FPV droneu olduğu için diye düşünüyorum kaç kere takla atmasına rağmen rüzgara rağmen tertemiz bir şekilde indi fcc mode açarak ise 1.5 km uzaklığa gönderdim daha da gidiyordu ama şarj bayağı azadı geri getirdim İstanbul gibi sinyal trafığı çok olan yerde bile bayağı gitti. Geri gelirken ise yaklaşık 300 metre diye hatırlıyorum %0 şarj ile geldim iniş yapınca bitti gösterdi yani aslında gösterdiğinden fazla pili var gayet memnunum cihazdan dediğim gibi içinden geçtikten sonra daha üst seviye bir drone almayı düşünüyorum.

Hocam en çok sevdiğim yanı küçük olması cebimden çıkarıp tak diye uçurabilirim.

Hocam umarım izin almanız gerektiğini ve izinsiz uçurmanın cezasının 500K'ya kadar çıkabildiğini hatta özel bölgelerde uçuşun soruşturma ve paraya çevrilemez hapis cezasına kadar yolu olduğunu biliyorsunuzdur. İzinli uçuş için de 14 gün önceden 400 TL verip iniş kalkış yerini saatini dakikasını izin forumunda belirtip 14 günün sonunda uçurmanız gerekiyor eğer izin çıkarsa. İzin çıkmazsa 400 TL gidiyor ve uçuramıyorsunuz. Eğer izin verilir ve uçurmazsanız onun da cezası bulunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…