DJI Osmo 4 vs DJI Osmo 5 Pro

Furkan0634

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, eşimle gezdiğimiz şehirleri ve yerleri kaydetmek için kamera almak istiyorum, iki cihazın standart versiyonları arasında 7000 TL fiyat farkı var, kullanmış olanlar fikir belirtebilir mi? Sizce hangisini almalıyım? YouTube videolarını izledim fikirlerinizi merak ediyorum teşekkür ederim.

Insta360 al bence harika bir cihaz. Edit ile uğraşman gerekiyor fakat X5 versiyonu her yeri cam gibi çekiyor. Yanında birkaç yedek batarya ile dolaşırsın gün boyu çekim yaparsın.

Soruna gelecek olursam bunun karşılaştırmaları var internette detaylı olarak. Tatilde falan çekim yapacaksan 5 Pro almana gerek yok abartı olur bana kalırsa.

Teşekkür ederim Instagram 360 20k bandına indirime girerse alacağım ama 23-25k bandında bir de bunun çubuğu vb. gerekecek. 360 çekmeyi çok isterim ama diğer yandan düşününce edit ile uğraşmak video çekmekten soğutabilir beni çünkü 10 günde 8 şehir gezmek gibi yoğun aktiviteler oluyor. Örneğin Türkiye içi ve yurt dışı gezintilerinde o anı ölümsüzleştirmek için resim ve video çekmek istiyorum. İleride 360'ı belki 2. cihaz olarak alırım diye düşündüm 10 k ya DJI 4 mü 17.5 k ya Osmo 5Pro mu? İnternette en bariz fark gece çekimleri ve dahili hafızası olması 5 versiyonunun bir yandan da DJI 6 çıkacak deniyor onu mu beklemeyliyim fiyatları etkilemesi açısından. Teşekkür ederim. Yurt dışından ucuza alınabilir mi bu arada?

Şimdi şöyle sorularına sırayla cevap vereyim bende bayağı araştırıp X5 almıştım.

Yurt dışından aldığında biliyorsun her üründe olduğu gibi bu ürünlerde de var, bizim ülkemize dağıtılan ürün alt segment oluyor her üründe olduğu gibi malzemeden kısıyorlar diyelim.

Ben hiçbir sıkıntı çekmedim cam gibi çekiyor TR cihazı kullanıyorum. Yurt dışından alırsan üründe kırılma, bozulma, arıza verme gibi hatalarda tamir için yurt dışına götürmen gerekiyor Türkiye Insta360 distürbütorü yurt dışı ürün tamiriyle ilgilenmiyor.

Bu DJI kısmında'da geçerli.

vallahi INSAT360 telefon uygulaması indirip kameraya bağlanıyorsun Bluetooth ile. Edit yapabiliyorsun. Kamera ile bağlarsan daha hızlı edit yapıyorsun. Bilgisayara da Type-C'den USB kablo ile bağlayabiliyorsun. Bilgisayardan export yapınca sosyal medyada paylaşacaksan optimizesini ayarlamayı bilmezsen görüntü çöp oluyor fakat uygulamadan mesela direkt Instagram stories için hazır export ayarlar var o şekilde çıkartabiliyorsun videonu.

Kullanması çok basit mesela birinci saniyede yukarı bakarken keyframe ekliyorsun. Altıncı saniyede aşağı bakarken bir keyframe daha ekliyorsun diyelim. Birinci saniyeden altıncı saniyeye kadar kamera aşağıdan yukarıya dönüyor anlatabilmişimdir umarım. Öğrendikten sonra video çıkarması çok basit oldu benim için çok kullanışlı cam gibi çeken bir kamera. Anıları mesela her açıdan çekebiliyorum mangal videom falan var 1 saatlik 40 GB yer kaplıyordu kamerada export yapınca 2 GB 1080p video olarak tutuyorum galerimde. Bence çok kullanışlı DJI olsa sürekli kamerayı kontrol etmen gerekecek doğru çektimmi, orayı aldımmı, burayı çektim mi diye. Ben kamerayı masaya koydum edit yaparken istediğim karede istediğim yerin kesitini aldım.

DJI daha çok motovlog veya araç VLOG'larında sabit kamera olarak işe yarıyor gece çekimleri çok iyi.

X5'in de purevideo gece çekimleri de boş değil inanılmaz iyi cam gibi çıkarıyor.

DJI 6 bekleme muhabbeti olarak. Bence DJI kısmından gideceksen 5'i al. Bir, iki bin TL civarı uyguna satarsın hızlıca 6 çıktığında onu alırsın. Her yeni seride inanılmaz teknolojiler geliyor 6 daha çıkmadı fakat geçmeye değecek bir ürün geleceğine eminim diyebilirim.

İnternete kaliteli video yükleme, kamerayı alacağın yer konularında aklına takılan olursa tekrardan sor burada bildiğim kadarıyla yardımcı olurum. İkinci el kutulu faturalı ekstralı cihazlara bak çok uyguna bırakıyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videonun ilk saniyeleri Insta360 ile çekildi. Yerlere falan dikkat et cam gibi video çıktı başta, ikinci görüntüyü iPhone ile ekledim onda kalite düşmüş karanlık olunca fakat kamera bayağı iyi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…