DLL sorunları nasıl düzeltilir?

Cem Vakitsiz

Decapat
Arkadaşım PC'de oyun açarken aldığı DLL hatalarını DLL dosyalarını atarak düzeltmeye çalışmış. Sonucunda artık sıkıntılar yaşıyorum. PC'nin DLL dosyalarını nasıl sıfırlayabilirim veya onarabilirim? Eğer bunu yapamıyorsam Disk C'ye format atabilir miyim? PC Windows 10'dan Windows 7'ye mi döner?

Son düzenleyen: Moderatör:
DLL dosyalarını tek tek atmak çözüm sunar ancak her formattan sonra aynı işlemleri yapmayı gerektiriyor. Bunun yerine format sonrası DirectX ve VC Redist eklentilerini eksiksiz kurmanız yeterli olacaktır. Eski oyunları oynuyorsanız VC Redist'in 2005 ten sonraki tüm sürümlerini kurmanız faydalı olacaktır. Eski oyunlarla işim yok derseniz 2010 sonrasını kurmanız yeterli olacaktır. DirectX zaten 9 ve sonrası kurulmalı.
376591

Kırmızı işaretliler eski oyunlar için.
Ben format sonrası hepsini kurarım ve şu ana kadar eski veya yeni hiçbir oyunda DLL sıkıntısı yaşamadım.

Korsan oyun ve yazılım kullanıyorsan böyle hatalar alıp sağa sola DLL atman normal. Kafana göre DLL atmak çözüm olmaz, durumun daha da 💩'a sarmasına neden olur. Eksik DLL'ler ait olduğu kütüphanelerle birlikte kurulmalı. Steam gibi platformlar veya çoğu orijinal uygulama kurulum esnasında ihtiyaç duyduğu DLL dosyalarını otomatik yükler.

Temiz kurulum yapmanı şiddetle tavsiye ederim aksi takdirde kopyaladığın DLL'ler sorun çıkartıp saatlerce hem seni hem de yardım istersen bizi uğraştırabilir. Temiz kurulum yap ardından başta DirectX olmak üzere VC Redist sürümlerini Microsoft amcanın sitesinden indir ve kur. Ayrıca Windows'un güncel olmasına da dikkat et.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı