@kino kesinlikle. Bu teknoloji o kadar iyi geldi ki kimse bu kadar FPS artışı ve az gecikme beklemiyordu. Üstüne halefi RTX 3090Ti 640W TDP tüketirken, kendisi 540W tüketim yaparak sadece FPS artışında değil, güç tüketimiminde de kendini kanıtladı.
Arkadaşlar selam. Gördüğüm kadarıyla ülkemizde halen daha DLSS 3 test edebilen başka bir yayın olmadı. Bu bağlamda videoyu burada da paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Sorularınız varsa da toplu halde cevaplayacağım.
Mükemmel olmuş. Hep AMD savunurdum ama NVIDIA DLSS 3 ile attı füzeyi. Ama bir yazılım güncellemesi ile 3000 serisine getirilebilirdi. Ya RT çekirdekleri eski nesil olduğundan ya da yeni ekran kartı aldırmak için getirmiyorlar.
Böyle mantıksız yorum yapmak ne kadar kolay ya. NVIDIA keyfinden sadece 40 serisine getirmedi bu özelliği. 30 ve 20 serisi için çalışma yapıyorlar ama getirme ihtimalleri düşük çünkü 40 serisinde DLSS 3.0'ın düzgün çalışması için devre üzeri fiziksel donanımlar var. Bunu yazılım ile ne kadar mümkün kılabilirler bilmiyorum.
Mükemmel olmuş. Hep AMD savunurdum ama NVIDIA DLSS 3 ile attı füzeyi. Ama bir yazılım güncellemesi ile 3000 serisine getirilebilirdi. Ya RT çekirdekleri eski nesil olduğundan ya da yeni ekran kartı aldırmak için getirmiyorlar.
AMD'nin bu 4000 serisine karşılık gelişmesi gerek? Zaten AMD'nin RT çekirdeklerinin performansi kötüydü bir de NVIDIA bu bombayı salınca AMD'nin bayağı gelişmesi gerek. Ayrıca bence DLSS 3.0 performansını FSR 4.2'de yakalar gibi
Eski dediğiniz kartlarda daha birkaç senelik 1000 ve 2000 serisini anlarım getirilmemesini ama 3000 serisine en azından yazılımsal olarak getirebilirlerdi. Fakat 3090 Ti'nin DLSS 3.0 ile çalıştığı bir senaryo düşünürsek 4090 ile aralarındaki farkta önemsenmeyecek kadar düşeceği için ister siz buna donanımsal olarak mümkün değil deseniz bile ticari olarak zaten bunu mümkün olsa bile yapmak işlerine gelmez.
AMD'nin bu 4000 serisine karşılık gelişmesi gerek? Zaten AMD'nin RT çekirdeklerinin performansi kötüydü bir de NVIDIA bu bombayı salınca AMD'nin bayağı gelişmesi gerek. Ayrıca bence DLSS 3.0 performansını FSR 4.2'de yakalar gibi
Vallahi Nvidia lansmanında gördüm ki Nvidia artık çok başka bir boyutta, Otonom teknolojiler, yapay zekalar, otomasyonlar vs. AMD'nin bayağı ekmek yemesi lazım.