DLSS 4 performance vs FSR 4 quailty

MelihDogan

Kilopat
Evet başlıktan da anlaşıldığı üzere sizce hangisi ne kadar iyi görüntü veriyordur? Texture netlik, anti aliasing, blur, ghosting ve FPS olarak farkları sizce nasıldır. İnternette hep quality vs quailty olarak karşılaştırmışlar. DLSS'nin normalde üstün olduğunu biliyoruz. Peki DLSS 4 performance vs FSR 4 quailty de sizce hangisi daha iyidir? Elinizde videolu veya görsel kaynak varsa burada paylaşabilirsiniz.

Son düzenleme:
DLSS Performance, FSR Quality'de kullanırsan, FSR görüntü de bir tık önde olabilir ama ikisini de aynı segmentte kullanırsan DLSS, görüntünün bozulmaması açısından çok daha önde.

Oyundan oyuna ve çözünürlüğe göre değişir aslında. Bazı oyunlar belirli bir firmanın sponsorluğunda çıkabildiği için hem native hem upscale teknikleri hem de optimizasyon olarak daha üstün çıkıyor. Genele baktığımızda FSR 4 kalite DLSS 4 performanstan daha iyi olacaktır.

FSR 4 hali güncel olarak bulamadım fakat FSR 3 Quality ile karşılaştırma böyle, FSR 4 Quality görüntüsü daha iyi olacaktır.

DLSS Performance, FSR Quality'de kullanırsan, FSR görüntü de bir tık önde olabilir ama ikisini de aynı segmentte kullanırsan DLSS, görüntünün bozulmaması açısından çok daha önde.
Hmm yani fsr 4 quailty modunda dlss 4 performance moduna göre daha iyi görüntü olur diyorsunuz. Youtube da hiç karşılaştırmamışlar merak ettirdi beni doğrusu. Acaba ne kadar aralarında görüntü farkı ve fps varkı vardır.

FSR 4 hali güncel olarak bulamadım fakat FSR 3 quality ile karşılaştırma böyle, FSR 4 quality görüntüsü daha iyi olacaktır.
Eki Görüntüle 2444568
Eki Görüntüle 2444569

Burada bariz bir şekilde fark çok net görülüyor 7000 serisi kullananlar için üzüldüm FSR 4'ü kullanamayacakları için. Gerçi onlarda TAA'dan devam ederler gittiği yere kadar büyük ihtimal.

Burada detaylıca karşılaştırmaları yapılmış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende baktım bu videoya da hep quailty vs quailty, balance vs balance, performance vs performance olarak karşılaştırmış.

Edit: Pardon tekrar baktım da videonun 12:00 dakikasında karşılaştırmış fsr 4 quailty ve dlss 4 performance yeni farkettim. Teşekkür ederim.

Bende baktım bu videoya da hep quailty vs quailty, balance vs balance, performance vs performance olarak karşılaştırmış.

Doku kalitesi ve netlik bakımından FSR iyi olsa da titremeler, ghosting vb kısımlarda DLSS bariz daha iyi. Benim tahminim FSR 4 görüntü kalitesi DLSS dengeli ile performans modu arasında. Hala tutarlılık kısmında iyi olmadığını ama genel olarak güzel olduğunu düşünüyorum.

Bir şey diyeceğim ama beni burada yanlış söylediğimi söyleyecek insanlar olacak büyük ihtimal. Attığın videonun 12:00 dakikasındaki karşılaştırmayı izledim de bana sanki DLSS 4 performance modunda ki görüntü FSR 4 quailtydeki görüntüden daha iyi gibi hissettirdi.

Hayır niye olmasın? Zaten FSR donanım kısmına yeni geçti. Tak diye DLSS seviyesinde olamaz. Yer yer DLSS performanstan iyi olur yer yer kötü olur. Genel olarak DLSS 4 performans bir tık daha iyi bile olabilir. DLSS 4 çıtayı arşa çıkardı çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…