DLSS ile görüntü kalitesini iyileştirmek mümkün mü?

AKTgoldengun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 3070 Ti ekran kartım var ama 1080p monitörde oyun oynuyorum (param bitti) ve 3070 Ti 1080p oyunculuk için zaten çok güçlü olduğundan ek bir FPS artışına ihtiyacım yok ( Marvel's guardians of the Galaxy Ultra + RTX Ultra 120FPS ) ve bu yüzden DLSS açmadan oynuyorum oyunları. İnternette DLSS'in sadece FPS arttırmak için değil bazı koşullarda grafik ve görüntü kalitesini arttırmak içinde kullanıldığını gördüm ama nasıl yapıldığını anlamadım. FPS artışı için değil de daha iyi grafik kalitesiyle oyun oynamak için DLSS kullanabilir miyim? Yoksa zaten DLSS olmadan rahatça oyun oynayabildiğim için DLSS kapalı mı oyun oynamalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, RTX 3070 Ti ekran kartım var ama 1080p monitörde oyun oynuyorum (param bitti) ve 3070 Ti 1080p oyunculuk için zaten çok güçlü olduğundan ek bir FPS artışına ihtiyacım yok ( Marvel's guardians of the Galaxy Ultra + RTX Ultra 120FPS ) ve bu yüzden DLSS açmadan oynuyorum oyunları. İnternette DLSS'in sadece FPS arttırmak için değil bazı koşullarda grafik ve görüntü kalitesini arttırmak içinde kullanıldığını gördüm ama nasıl yapıldığını anlamadım. FPS artışı için değil de daha iyi grafik kalitesiyle oyun oynamak için DLSS kullanabilir miyim? Yoksa zaten DLSS olmadan rahatça oyun oynayabildiğim için DLSS kapalı mı oyun oynamalıyım?

DLSS yapay pikseller sayesinde ekran kartına binen yükü hafifletiyor. DLSS tam tersi belli bir şeyden sonra fps artsın isterken görüntüyü bile bozuyor. Açmadan oynamanız daha iyi olur.

Quality modunda oynarsanız bazen görüntünün birazcık iyileştiğini görebilirsiniz. Çoğu oyunda görüntüyü kötüleştiriyor tabiki.

DLSS görüntüyü iyileştirmez, aksine bulandırır. Daha iyi görüntü kalitesini diğer AA çözümlerine göre yapabilir anca. Örneğin TAA'dan daha iyi bir görüntü verebilir oyununa göre. Ancak MSAA veya SMAA'ya göre daha iyi görüntü verebileceğini düşünmüyorum.

Sonuç olarak DLSS kapalı hali bile DLSS kalite modundan daha iyi görüntü kalitesi sunacaktır. ( Diğer AA türlerini kapalı kabul edersek. )

Derdin kartın yorulması ise kullandığın monitörü değiştirerek daha yuksek çözünürluklu bir monitör alıp kaliteni arttırabilirsin.

DLSS bambaşka bir teknoloji...

Derdin kartın yorulması ise kullandığın monitörü değiştirerek daha yuksek çözünürluklu bir monitör alıp kaliteni arttırabilirsin.

DLSS bambaşka bir teknoloji...
Veya destekleyen oyunlarda resolution scale ayarını yükseltebilir. Gözle görülür bir kalite artışı yaşayacaktır.

Biraz daha araştırdım oyun içi çözünürlüğü 4K yapıp DLSS açmak oyunu direkt 1080p oynamaktan daha iyi gözüküyormuş diyorlar. Ama çok mantıklı gelmedi 1080p monitörde 4K nasıl fark yaratabilir ki? Sizce fark yaratır mı 1080p DLSS kapalı yerine 4K DLSS açık oyun oynamak 1080p monitörde.

Dlss "kalite" modunda olduğunda görüntü kalitesi düşecektir, "performans" modunda olduğunda ise normal şartlarda dlss açılmadan ekran kartının vereceği performansı verecektir. Aslında insan gözü arada oluşan farkı algılayamadığı için aynı gibi geliyor kalite modunda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı