Çözüldü DLSS Kare Oluşturma seçeneği hiçbir işe yaramadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Plexuss

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, Donanım Arşivi'nin en son gönderdiği "kandırılıyoruz" videosunu izledim. Modları indirdim dediklerini uyguladım ve Cyberpunk 2077'e girdim. DLSS kare oluşturma seçeneği açılmıştı. Açıldı ancak açtığımda normal DLSS'ten hiçbir FPS farkı yok, FSR'a aldığımda da bir şey değişmedi aynı şekilde. Neyi yanlış yapmış olabilirim? RTX 3060 kullanıyorum.

Çözüm

Burada sadece frame generation modunu kurarak deneyin. FSR modunu kurarsanız frame generation açılmayacaktır. Ana dosya yani nvngx değiştiği için çalışmayacaktır. Birbirleri ile çakışıyorlar. Ek olarak Windows ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif edip bilgisayarı yeniden başlattığınızdan emin olun.
Oyundan oyuna değişiyor. Witcher 3 Next Gen de korsan taş gibi çalışıyor.

Başka bir oyunda denediniz mi ya da bir alt sürümleri kurarak denediniz mi?
Valla dost Cyberpunk, Witcher 3, Spider-Man, TLOU Part 1de denedim. Hiçbirinde sonuç alamadım. Eğer sen yapabildiysen rica etsem Discord vs. bir yerden anlatabilir misin?

Bende 0.80 sürümü 3090 ile çok sağlam çalışmakta dostum Cyberpunk indiriyorum şu an onda da deneyeceğim.
Kanka yaptığım işlemleri bak tek tek göndereyim yanlışım varsa söyle. Disablesignaturechecking regini açıyorum. Daha sonrasında işaretlemiş olduğum 2 dosyayı Cyberpunk'ın ana dizinine atıyorum. Sadece böyle yapıp oyunu açtığımda DLSS Kare oluşturma seçeneği açılmıyor. Donanım arşivinin videosunda belirttiği gibi 2. resimde de olan FSR2.1 mod dosyalarını da Cyberpunk'ın içine atıyorum. Böyle olunca DLSS Kare oluşturma seçeneği açılıyor ancak açınca herhangi bir FPS değişikliliği olmuyor. Yanlış yaptığım bir adım var mı?

Burada sadece frame generation modunu kurarak deneyin. FSR modunu kurarsanız frame generation açılmayacaktır. Ana dosya yani nvngx değiştiği için çalışmayacaktır. Birbirleri ile çakışıyorlar. Ek olarak Windows ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif edip bilgisayarı yeniden başlattığınızdan emin olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kanka FSR modunu kurmayıp sadece FG modunu kurarakta denedim. İki türlü de çalışmadı. Donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif ettim şu an, PC resleyip tekrardan deneyeceğim şimdi.

Kanka FSR modunu kurmayıp sadece FG modunu kurarakta denedim. İki türlü de çalışmadı. Donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif ettim şu an, PC resleyip tekrardan deneyeceğim şimdi.
Bende zaten kanka sadece FG modunu kurduğumda FG seçeneği açılmıyor.

Donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif etmezseniz frame generation açılmıyor zaten. Yeniden başlatıp tekrar deneyin.

Donanım hızlandırmalı GPU seçeneğini aktif etmezseniz frame generation açılmıyor zaten. Yeniden başlatıp tekrar deneyin.
Valla kanka onu aktif etmeden önce FSR modu ve FG modunu kurunca açılıyordu. DHG seçeneğini açtım, FSR modunu Cyberpunk 2077 dosyalarından sildim. FG dosyasını da tekrardan kurdum. Oyunu açtım, sonuç bu. Cidden bilmiyorum ben mi yanlış yapıyorum yoksa olmuyor mu diye. Başka videolar da izledim nasıl kurulduğuyla ilgili videoda ki işlemleri yapıyorum yok olmuyor bir türlü.

FSR modu dosyalarını da kurdum, kare oluşturma şu an açılıyor.

Evet sonuç değişmedi, açsam da kapasam da FPS'im aynı kalıyor. Peşini bırakayım artık olmayacak gibi

Dosya Ekleri

• adsız2.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:

Oyun Epic Games üzerinden mi alındı? Epic Games üzerinden alındıysa stabil olarak çalışmıyor diye belirtmişler modun yayınladığı yerdede bu konu hakkında biraz şikayet buldum GitHub'da ufak bir çözüm vermişler ve 2050 ve 3060 kartlarda sorunsuz çalışmış çözüm için alttaki GitHub linkindeki denilenleri yapman gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…