Rehber DLSS Nasıl Çalışıyor?

Emeğinize sağlık, Frame Generation'ın input lag oluşturduğunu söyleyenler vardı, bunun sebepleri nedir, ve bu teknoloji görüntüde bir değişikliğe sebep oluyor mu?
Hocam, Frame Generation'ın gecikme arttırdığı doğru ancak DLSS açınca Reflex de otomatikmen devreye giriyor. Sonuç itibarıyla native'den daha düşük gecikme alıyorsunuz.

Reflex otomatik devreye girmeyen oyunlarda açılmasında fayda var.

Anladım, bu NVIDIA Reflex olayını anlayamadım bir türlü, RTX ekran kartlarında mı gerçek etkisini gösteriyor acaba? GTX 1650 kullandığım için hiçbir oyunda etkisini hissetmedim sanki.

Örneğin R6 da reflex açıkken dlss açmak daha mı iyi olur yoksa kapatmak mı?

Anladım. Bu NVIDIA Reflex olayını anlayamadım bir türlü, RTX ekran kartlarında mı gerçek etkisini gösteriyor acaba? GTX 1650 kullandığım için hiçbir oyunda etkisini hissetmedim sanki.
GTX 900 ve üstü tüm kartlarda kullanılabiliyor, tabii ki daha yeni kartlarda daha verimli çalışır ama tüm kartlarda etkisini gösterir.

His kısmı da tabii ki göreceli. Belki siz fark etmemişsinizdir, belki oluşan gecikme zaten düşük olduğu için anlaşılması zordur, belki diğer donanımlar gecikmede başka bir sorun yaratıyordur, belki kare hızı düşük olduğu için düşük gecikme bir fark yaratmıyordur, gibi gibi.
Örneğin R6'da Reflex açıkken DLSS açmak daha mı iyi olur, yoksa kapatmak mı?
Kişisel tercih meselesi bu. Reflex her türlü artı olduğu için açık kalması şart zaten, eğer kare hızım monitörle eşleşmiyorsa ben DLSS'i de açardım.

@iloveichigo

GTX 1660 serisinin çipi olan TU116 ve TU117'de SM tasarımı bu şekilde, donanımsal Tensor çekirdekleri olmadığı için (FP32 CUDA çekirdekleri olarak iş görüyor, aynı zamanda Float Point (kayar nokta) işlemlerini yapan işlemciler ki oyunlarda bu hesaplamalar daha önemlidir, INT32 ise tam sayı işlemlerini yapan çekirdekler) DLSS açmak mümkün değil.

Turing ve sonraki nesillerde SM tasarımı buna benzer olduğundan (gördüğünüz üzere FP16 işlemcileri yerine Tensor çekirdekleri var) DLSS açmak mümkün, resimdeki blok diyagram RTX 2060 serisine güç veren TU106 çipine ait.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…