DLSS varken neden AMD öneriliyor?

Hocam galiba çok oyun oynamadınız. En basit örneği cyberpunktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hocam gözlemlerime göre balanced da güzel ama sonra bozuluyor.
Hocam nasıl üstünlük yok. İkisi zaten birbirinden ayrı teknolojiler. Dlss de yapay zeka var. Fsr de yapay zeka diye bir olay yok. Dlss katlanarak ve birikim ile daha da gelişen bir özellik.
Hocam 3060 örneğini abarti ornek olarak verdim ama 3070 gibi bir ekran kartı diyelim balanced modda iken 6900xt ile görüntü olarak aynı iken muhtemelen oyunlarda daha fazla FPS alınır.
Demek DLSS ile beraber RTX 3060, 6900XT'yi eziyor. Anladım. Her gün bir yeni bilgi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
DLSS Balanced ile çamur gibi oynarsın.

Hocam 3060 örneğini abartı örnek olarak verdim ama 3070 gibi bir ekran kartı diyelim balanced modda iken 6900 XT ile görüntü olarak aynı iken muhtemelen oyunlarda daha fazla FPS alınır.
3060 da kullansan 3090 da kullansan her biri her DLSS ayarında aynı görüntü kalitesini verecek. 6900 XT'den iyi diyorsun da, DLSS açılmayan 3090 vs DLSS açılmış 3060 yapsan 3060 yine daha fazla FPS verecek. Kötü görüntüyü tercih ediyorsan bir şey diyemem.

Usta madem DLSS ile hiç uğraşma. 800x600 çözünürlüğe al deli gibi FPS alırsın. 8 Mbps internet hızıyla Geforce Now kullanıyor gibi oynarsın işte mis.

Öncelikle işin teknik kısımlarına bakmak gerekiyor. DLSS bir ölçeklendirme programıdır, daha düşük çözünürlükten görüntüyü alıp istenilen çözünürlükte işleyerek kullanıcıya bir illüzyon yaratır ve bu sayede de işlemeye başladığı çözünürlüğün performansında bir FPS değeri çıkarır.

Bir ölçeklendirme programının gelişebileceği yer ve yaratacağı illüzyon bellidir. Photoshop'ta bir görseli kırptığınızda köşeli görünürken oralara hafif blur verdiğinizde görüntü yakından bakınca bulanıktır ama uzaktan daha hoş görünür. Bu tip teknolojilerin de çalışma prensibi biraz böyledir. İleride AMD kanadındaki FSR da bir yapay zeka desteği alabilir sonuçta konsollara da hitap ediyor.

Şimdi native resolution dediğimiz çok ayrı bir keyiftir, yüksek ayarlarda bile ultra ayarlardaki keyfi alamayan insanların olduğunu düşünürsek "RTX 2060 al 10 sene DLSS ile oyna" gibi fikirler pratikte pek işe yarayacak şeyler değiller. Böyle olsa12 GB VRAM varken kimse RTX 3060 Ti ve 3070 ile uğraşmaz 3060 ile takılırdı sonuçta DLSS var 5 sene o da götürür değil mi? Neden 3060 Ti ile 3070'in kas gücüne ihtiyaç duyalım? Bunu yalnızca AMD rakiplerine bakarak değil NVIDIA'nın kendi içerisinde gözlemleyerek de buraya gelebiliriz.

Son olarak neden AMD kartların önerildiğine gelirsek tabii ki öncelikli olarak fiyat. Şu anda örneğin RX 6600 ile 6600 XT f/p olarak çok güzel bir deneyim sunuyorlar ve maalesef RTX 3050 ve RTX 2060 gibi cidden kas gücü olarak geride olan kartların burada rekabet etmesi DLSS ile de pek mümkün değil. Bu %25-35'lık kas gücü farkını DLSS ile kapatmak isterseniz balanced ayarına kadar düşmeniz gerekir. Neden görüntü kalitesini bu kadar sorgulanabilir bir yere atalım ki?

Ben 6600 XT kullanıyorum, yakın fiyatlarda olduğunda RTX 3060'ı DLSS avantajından dolayı öneririm çünkü bu kas gücü farkı görüntüyü hoş tutarak kapatılabilecek seviyede. 6600 XT'nin Smart Access Memory'si ve OC potansiyeli, 3060'ın da DLSS avantajı ve 12 GB VRAM'i vardır. Birbirlerini tamamlıyorlar ama kalkıp yakın fiyatlarda 6600 varken RTX 3050 öneremem, sebebini de az çok anladığını düşünüyorum.

Son düzenleme:
Çünkü FSR'da güzel iş çıkarıyor.

Teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız.
Cevap biraz göreceli o zaman .

Ben kendi adıma genelde rekabetçi oyunlar oynadığım için zaten hep düşük ayarlarda oynuyorum. Görüntü kalitesi güzel oyunlar genelde 2. Planda benim için .

Benim Gözümde balanced moduna kadar oyunu daha güzel guzel gözüküyor. Hatta performans modu ile dlss kapalı modu aşağı yukarı aynı. Dlss bir tık daha güzel duruyor. (Bu arada 3.5 yaşımdan beri bilgisayar oynadığımı belirteyim.)

Bir Nvidia kartı balanced modda AMD karttan daha fazla FPS veriyorsa benim için daha iyidir . Ve muhtemelen balanced mod ile daha fazla FPS veren kart AMD karttan da ucuz olur. Üstüne rtx teknolojisi low latency vb şeyleri saymıyorum bile . Bu açılardan ben bakıyorum.

Ve hala Nvidia'nın bu konuda dlss ile daha fazla fiyat performans olduğunu düşünüyorum.

Bu anlattığım konular üzerinden itiraz etmek , benim yanlış anladığım ya da bilmediğim birşey eklemek istiyen varsa eklesin yoksa çok gereksiz yorum yapan insanlar oluyor.

Tekrardan bu açıklayıcı ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…