DLSS vs NIS vs DSR

ORTİ

Decapat
Daha fazla  
Anlamadigim bir şey soracağım
DLSS oyunlarda ekrandan daha dusuk pixel isleyip ekrana ekranin pixeli kadar yansittigini biliyorum (hatta upscaling deniyor olmasi lazim).
Yani mesela 1080p monitorde 720p isleyip 1080p yansitiyor ve FPS artiyor. Görüntü kalitesi az da olsa azaliyor dogru muyum?

DSR ise emin degilim ama 1080p monitirde 2K ya da 4K goruntu almaya yariyor dolayisiyla FPS dusuyor ama goruntu kalitesi artiyor.
Ve nasıl acilir?

Peki NIS nedir nasıl acilir?

Anlamama sebebim internette biri ak diyor diyeri kara diyor

Bilen biri beni aydinlatirsa cok iyi olur.

NIS'ı GeForce Experience üzerinden ayarlardan açabilirsin. NIS'i DLSS olmayan oyunlarda DLSS'in alternatifi gibi düşünebilirsin. RSR'ın NVIDIA'daki karşılığı.
DSR'i NVIDIA Denetim Masası üzerinden açabilirsin. 3D ayarlarında en üstteki seçenek olması lazım, ne yazdığını tam hatırlamıyorum ama biraz kurcalarsan bulursun.

Anlamadigim bir şey soracağım.
DLSS oyunlarda ekrandan daha dusuk pixel isleyip ekrana ekranin pixeli kadar yansittigini biliyorum (hatta upscaling deniyor olmasi lazim).
Yani mesela 1080p monitorde 720p isleyip 1080p yansitiyor ve FPS artiyor. Görüntü kalitesi az da olsa azaliyor dogru muyum?

DSR ise emin degilim ama 1080p monitirde 2K ya da 4K goruntu almaya yariyor dolayisiyla FPS dusuyor ama goruntu kalitesi artiyor.
Ve nasıl acilir?

Peki nıs nedir nasıl acilir?

Anlamama sebebim internette biri ak diyor diyeri kara diyor.

Bilen biri beni aydinlatirsa cok iyi olur.

NIS yani NVIDIA Image Scaling dediğimiz şey sen çözünürlüğü belirli bir çözünürlüğe getirdiğinde bir takım upscale işlemleriyle çok da iyi olmasa da çözünürlüğü 1080p çıkartmaya yarıyor. DLSS'in yan çarı gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı