DNS ayari nasıl yapılır?

Hocam çok tessekurler biraz baktım sanırım birsey indirmeye gerek yok hocam diğer sorumu tam açıklayamadim sanırım hangi ülke üzerinden bağlantı sagliyo

Hocam çok teşekkürler biraz baktım sanırım bir şey indirmeye gerek yok hocam diğer sorumu tam açıklayamadim sanırım hangi ülke üzerinden bağlantı sagliyor.

Sunucuları hangi ülke mi?

Cloudfire ve AdGuard büyük şirketler olduğu için bir sürü farklı sunucuları bir sürü farklı ülkede var.

İstanbul'da var ikisinin de.

DNS bağlandıktan sonra CMD girip ping yazarsanız orada ping değerleriniz çıkar.

Kendim telefonda da AdGuard DNS kullanıyorum hız konusunda hiçbir sorun yaşamadım.

Ayrıca adguarda giden veriler tanımlanamaz yani yarım yamalak veriler AdGuard sunucuları açıp baksa bir şey bulamaz anlamsız sayılar.
Bu sayılar sadece AdGuard'ın DNS'de olan hataları düzeltmesine yardımcı olur diğer türlü hiçbir işe yaramaz bu veriler.

Kesinlikle AdGuard DNS kullanmalısınız çünkü internet sağlayacınız güvenilmez sizi izler ve yönetir (erişim engelli vb.)

Son düzenleme:
Hocam gene yanlış anlattım sanırım beni hangi ülkede gosteriyo örnek veriyorum vpn de Almanya seçip bağlandığımda almanyada gözüküyorum bunda nerde gözüküyorum hocam birsey indirmeye gerek yok değil mi ?

Bir şey indirmeye gerek yok.

Seni Türkiye'de gösteriyor.

Hocam Türkiye'de gösteriyorsa nasıl gireceğiz.

Yukarıda anlatım AdGuard sunucularına bağlanıyorsunuz.

AdGuard sizi kısıtlamaz izlemez.

VPN ve DNS farklıdır ayrıca.

Şu an iskender ve Ankara'yı birbiriyle aynı sanıyorsunuz.

Yukarıda anlatım AdGuard sunucularına bağlanıyorsunuz.

AdGuard sizi kısıtlamaz izlemez.

VPN ve DNS farklıdır ayrıca.

Şu an iskender ve Ankara'yı birbiriyle aynı sanıyorsunuz.
Tamamdır hocam tessekurler geri sıfırlamak istersem ne yapicam

Tamamdır hocam teşekkürler geri sıfırlamak istersem ne yapacağım.

Hocam ayarlardan DNS elle seçme ayarını kapatıp otomatik yapacaksiniz.

Ama geri sıfırlamayın çünkü internet sağlayacınız ( Türk Telekom, Turkcell, Vodafone vb.) Sizi izler ve engeller yani AdGuard DNS sayesinde sadece DC girmek değil size daha güvenli bir internet deneyimi sunar ve sizi izlemez.

Ama kendi internet sağlayıcınız sizi izler ve engeller (Discord'a bu yüzden giremezsiniz)

Yani bu ayarı yapmanın kötü yanı yok

Tabii olası hack saldırılarındada AdGuard güvenliği sizin internet sağlayacınıza göre
16 kat filan daha güvenlidir.

Hocam öyle bi konuştunuz ki adguard dns müşteri hizmetleri ile konuşuyorum gibi hissettim ilginiz alakanız ve yardımınız için teşekkür ederim

Hocam öyle bir konuştunuz ki AdGuard DNS müşteri hizmetleri ile konuşuyorum gibi hissettim ilginiz alakanız ve yardımınız için teşekkür ederim.

AdGuard şart değil cloudfire veya ücretli DNS'ler var onlara da bakabilirsiniz.

Ama ücretsiz ve güvenlik olarak en iyisi AdGuard.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…