DNS bilgi çalabilir mi?

paaradox

Femtopat
Merhaba arkadaşlar. DNS adresleri şifre çalma ya da bilgi hırsızlığı mümkün mü? iPhone 7 Wi-Fi ayarına DNS ekledim, reklam engelliyor bu DNS telefondan bankacılık işlemleri ve şifre giriyorum da DNS bunlara ulaşabilir mi? Girdiğim şifreleri onlar görebilir mi? Kısaca DNS adresleri bizim girdiğimiz şifreleri görebilir mi?

DNS Servislerinin senin şifrelenmiş ve geçerli SSL sertifikası olan sitelere https ile girdiğin takdirde bilgilerine ulaşması mümkün değildir.
Aynı şey bankacılık vs. gibi güvenliği önemle geliştirilmiş applerinde de geçerli.

DNS servislerinin senin şifrelenmiş ve geçerli SSL sertifikası olan sitelere HTTPS ile girdiğin takdirde bilgilerine ulaşması mümkün değildir.
Aynı şey bankacılık vs. gibi güvenliği önemle geliştirilmiş App'lerinde de geçerli.

Hocam vaktinizi almak istemiyorum. kullandığım DNS sonuç olarak girdiğim şifreleri ya da yazdığım şeylere erişemez değil mi? iPhone 7 Wi-Fi ayarlardan DNS girdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DNS spoofing denilen bir yöntemle yapılabilir. Ancak bu o kadar da kolay ve yaygın karşılaşılan bir durum değil. Daha çok ISP´nin ya da devletin müdahelesi sonucu gerçekleşir. Devlet neden böyle bir yöntemi ne için kullanır diye sorabilirsiniz. Sebebi sizin bankacalık işlemlerinize erişmek için değil (onu istese çok daha kolay bir şekilde bankadan talep eder), eğer devletin erişime engellediği bir web sayfasına erişmek için DNS değiştirdiyseniz bunu engellemek adına yapılıyor.

Merhaba Arkadaşlar,

iPhone Wi-Fi adresine 176.103.130.130 ve 176.103.130.131 DNS gireceğim. Bu DNS adresi uygulama içi reklam engelliyor. Tek korkum şu telefonda bankacılık işlemleri ve şifre giriyoruz, bu DNS güvenilir mi? Çalabilir mi? Telefon iPhone 7.

Appstore da DnsCloack adlı program var onu kullan güvenilir bende kullanıyorum

Yani kötü niyetli bir DNS ise banka sitesinin adresine karşılık siteye bire bir benzeyen "Fishing" sitesini gönderebilir. Potansiyel olarak dolandırılma riskiniz mevcut.

Domain Name Server'ın nasıl çalıştığa bakarsanız daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi.
hocam bu dns reklam engelleme yarıyor bakarmısınız nette güvenilirmi 176.103.130.130

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı