DNS bilgi çalabilir mi?

Who.is sorgusuna bakabilirsiniz, IP adresinin kime ait olduğuna dair.
Yanlış hatırlamıyorsam eğer; RIPE, Avrupa çapında IP dağıtım ve kayıt yapan bir genel birim. Sitelerin adları ve IP adres blokları kayıt altında tutuluyor ve denetleniyor.

DNS hakkında daha kaç tane konu açacaksınız?
Cumartesi 2 bugün 1 tane konu açmışsınız.
DNS bilgilerinizi çalamaz. Ancak bazen "Fishing" dediğimiz yöntem ile hesap bilgileri çalınabiliyor.
Bu da mesela adamlar gidip bir bankanın sitesinin aynısını yapıyor. Siz bu DNS üzerinden siteye girdiğinize URL'si aynı olan hallkbank.com diye URL'ye atıyor. Eğer sen bu aradaki l yi farketmezsen siteyi tüm ayrıntılarıyla incelemeyip, tüm hesap bilgilerini buraya girersen o zaman çalınabilir onun dışında DNS üzerinden asla bilgi çalınamaz.
Tabi manuel olarak bir dosya indirmediğinizi falan varsayıyorum burada. Dosya ile trojan, keylogger atılıpta hesap bilgileriniz çalınabilir.
Bu kadar kısa ve net 30 tane konu açmanıza gerek yok bence.
Bilindik DNS'leri kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız.

Ben dns kullanacak olsam bunları kullanırdım. Programıyla aynı görevi görüyor sayılır.
kanka benim attığım dns zaten adguard ait
DNS hakkında daha kaç tane konu açacaksınız?
Cumartesi 2 bugün 1 tane konu açmışsınız.
DNS bilgilerinizi çalamaz. Ancak bazen "Fishing" dediğimiz yöntem ile hesap bilgileri çalınabiliyor.
Bu da mesela adamlar gidip bir bankanın sitesinin aynısını yapıyor. Siz bu DNS üzerinden siteye girdiğinize URL'si aynı olan hallkbank.com diye URL'ye atıyor. Eğer sen bu aradaki l yi farketmezsen siteyi tüm ayrıntılarıyla incelemeyip, tüm hesap bilgilerini buraya girersen o zaman çalınabilir onun dışında DNS üzerinden asla bilgi çalınamaz.
Tabi manuel olarak bir dosya indirmediğinizi falan varsayıyorum burada. Dosya ile trojan, keylogger atılıpta hesap bilgileriniz çalınabilir.
Bu kadar kısa ve net 30 tane konu açmanıza gerek yok bence.
Bilindik DNS'leri kullandığınız sürece hiçbir sorun yaşamazsınız.
peki 176.103.130.130 bilindik güvenilirmi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı