DNS gizlilik sağlar mı?

Hayır gizlilik sağlamaz. Fakat DNS önerim Cloudflare DNS(1.1.1.1, 1.0.0.1) tavsiye ederim ayarlamanızı. Aslında kısmen sağlıyor ama. Benden daha uzman birçok arkadaş var onlar yardımcı olsun.

Ne tarz bir gizlilik? ISS girdiğin siteleri göremesin diyorsan DNS over HTTPS protokolü var, DNS over TLS de var ISS'nin neler yaptığını (site içinde) gizlemek için var. Aynı şekilde DNS değiştirince ISS'nin DNS'ini kullanmadığın için post-get verilerine erişmesi mümkün olmuyor. Şirketlerden gizlenmek diyorsan hiçbir işe yaramazlar, en basitinden kullandığın DNS'ler şirketler ve onlara verileri veriyorsun.
Gizlilik artık çok basamaklı, aradığın güvenlik düzeyinde mi yoksa izlediğim p*** videolarını görmesinler düzeyinde mi ya da internette anonim olayım şirketler beni tanımasın mı?

Ne tarz bir gizlilik? ISS girdiğin siteleri göremesin diyorsan DNS over HTTPS protokolü var, DNS over tls de var ISS'nin neler yaptığını (site içinde) gizlemek için var. Aynı şekilde DNS değiştirince ISS'nin DNS'ini kullanmadığın için post-get verilerine erişmesi mümkün olmuyor. Şirketlerden gizlenmek diyorsan hiçbir işe yaramazlar, en basitinden kullandığın DNS'ler şirketler ve onlara verileri veriyorsun.
Gizlilik artık çok basamaklı, aradığın güvenlik düzeyinde mi yoksa izlediğim p*** videolarını görmesinler düzeyinde mi ya da internette anonim olayım şirketler beni tanımasın mı?

Şöyle gezdigim siteler internet servis sağlayıcı göremesin; bunu DNS ile mümkün olup olamayacağını merak ettim sadece.
Yoksa dire tor kullanırız olur biter(interneti çok yavaşlatıyor be :D)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı