DNS'ler log tutuyor mu?

DNS hizmeti bulunan şirketlerin ücretsiz olarak sundukları adreslerden sosyal medya hesaplarına giriş yapsak e-posta, kullanıcı adı, konuşmalarımız, şifrelerimiz vs. log tutma kapsamında DNS sunucularında kaydedilir mi?

Comodo'nun DNS hizmeti de mi aynı biçimde? Log tutmayan DNS servisi var mı veya önerileriniz nelerdir?

İSS'lerin varsayılan olarak verdikleri DNS'lerden değil de başka DNS adresinden bağlansak internete İSS'lerimiz bizim giriş yatığımız siteleri, sosyal medya konuşmalarımızı veya şifrelerimizı vs. kaydedebilir, depolayabilir veya görebilir mi?

DNS´ler log tutabilir. Eğer tek bir cihazda DNS tanımlıysa o cihaz üzerindeki trafiği, eğer bir rooter ya da modemde tanımlıysa, o network aytıgına bağlı bütün cihazların network trafiğini izleyebilirler.

Ancak DHCP sunucusu tarafından otomatik olarak atanan DNS´ler de güvenli değil. Google, OpenDNS ya da başkaları log tutuyorsa ISP´ler ve devlette log tutuyordur. Hatta onların log tuttukları bence kesin.

Ben Google DNS kullanıyorum + DNSCrypt ile DNS trafiğini şifreledim. Size de tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…