Beslemekten kastın sadece mamasını verip sevmek ise alma. Temizliğini tuvaletini ve gezintisini yapabilecek kapasiten varsa al. Onun haricinde sadece hayvana ve sana yük olur. Ekstra olarak evde veya bahçede besleyebilecek bir alanının olması da önemli bir etken bu durumda.
Hocam zaten amacım tek başıma gezmemek ben günlük hayatta yürüyüşe önem veren biriyim yürüyüş yapmayı severim ancak yeni taşındığım yerde boş arazi var ve oldukça fazla köpek var o yüzden koruyucu köpek ırkı almayı düşünüyorum.
Tecrüben olmadığı için tehlikeli ırk sınıfına girmeni tavsiye etmem.
Ben olsam labrador retriever alırım keyfime bakarım, arkadaşın köpek benden akıllı.
İnsanlarla iletişimi çok iyi. Çok enerjik köpektir.
Daha durgun istersen golden retriever al.
Hocam gerçekten doberman beslemek istiyorum zaten küçüklüğümden beri doberman ırkını severim. Uzun türlü köpekler bende alerji yaratabiliyor doberman çok güzel bir tercih bence ama siz neden önermediniz biraz daha açıklar mısınız?
Hocam zaten yaşı küçük alacağım korkacağımı düşünmüyorum 5 yaşındayken bile korkmazdım bu tür köpeklerden ayrıca Adidas giyen tas kafalı keko değilim zaten kekoların doberman besleyebilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum ve hiç görmedim.
Hocam dobermanın ini cini belli bir cins, kendi sahibine bile hayrı yok. Her önüne gelene havlayan, saldırma çalışan bir ırktan ibaret. Eğer bu kadar çok beslemek istiyorsanız çok iyi bir şekilde terbiye edilmiş / eğitilmiş bir doberman almanız
Hocam dobermanın ini cini belli bir cins, kendi sahibine bile hayrı yok. Her önüne gelene havlayan, saldırma çalışan bir ırktan ibaret. Eğer bu kadar çok beslemek istiyorsanız çok iyi bir şekilde terbiye edilmiş / eğitilmiş bir doberman almanız
Hocam dediğiniz şeyin kanıtı yok doberman zaten en zeki köpek ırkları arasında + dobermanlar evet havlamaya yatkındır bu konuda doğrusunuz ancak dobermanı eğitilmiş almak bence büyük bir hatadır yavruyken alıp kendin iyi bir şekilde eğitmen gerekir.
Hocam dediğiniz şeyin kanıtı yok doberman zaten en zeki köpek ırkları arasında + dobermanlar evet havlamaya yatkındır bu konuda doğrusunuz ancak dobermanı eğitilmiş almak bence büyük bir hatadır yavruyken alıp kendin iyi bir şekilde eğitmen gerekir.