Çözüldü Docker Desktop'ta "Virtual Machine Platform not enabled" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Docker'da böyle bir hata almaya başladım.

Verdiği komutu PowerShell'de yönetici olarak çalıştırıyorum fakat böyle hata veriyor:

Windows Özellikleri ise böyle:

Burada Virtual Machine Platform'u elle etkinleştiriyorum, Tamam'a basıyorum fakat bilgisayarı yeniden başlatmak için bir pencere açılmıyor. Keza Windows Özellikleri'ni tekrar açtığımda da aktif değil olarak görüyorum.

İşlemcim R7 7840HS, BIOS'ta da sanallığa dair sadece bu özelliği buldum, o da açık.

Yardımcı olur musunuz?

Çözüm
@Prime777 ikisini de yaptım, komuta da işlem başarılı dedi ama sonuç aynı.
Buna bir bakin hocam, sizin durumunuzla benzer gozukuyor.

Hiç sanallaştırma ile alakalı olabilecek bir hizmet kapattınız mı?

Regedit'te bununla alakalı bir sorun olabilir. Regedit girdilerini temizleyecek bir yazılım kullandınız mı?

Hayır, hatırlamıyorum.

Rehber çok karışık mı bu arada? Biraz uzun geldi de.

Siz demeden tekrardan baktım da, programı çalıştırdım ve yeniden başlattım fakat yine etkinleşmiyor. Tamam'a bastıktan sonra yeniden başlatma penceresi gelmiyor.

Demek ki hizmetlerle alakali bir sorun yok. Genellikle PowerShell'den hata alinanca hizmetlerden kaynakli olabiliyordu.

Muhtemelen yapmissinizdir ama yeniden baslat uyarisi vermeden vmpu tikleyip tamama basip yeniden baslatmayi deneyin. Bu uygulamayi bilmiyorum o yuzden guclu bir onerim yok maalesef.

@Crownguard Hyper-V falan aktif gozukuyor ama bunu deneyin.

CMD, yonetici.

bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto

Son düzenleme:

Buna bir bakin hocam, sizin durumunuzla benzer gozukuyor.

Çözüm
Prime777 farkı.

Oradakileri uyguladım fakat tekrar etkinleştirmeye çalışırken çok bekletti, ben de komutla etkinleştirdim.

Önce Hyper-V özelliğini devre dışı bıraktım ve sistemi yeniden başlattım. Daha sonra aşağıdaki komutlarla önce Virtual Machine Platform'u etkinleştirdim, daha sonra Hyper-V özelliğini. Her komuttan sonra yeniden başlattım.

Kod:
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName VirtualMachinePlatform
Kod:
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V -All

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…