Verdiği komutu PowerShell'de yönetici olarak çalıştırıyorum fakat böyle hata veriyor:
Windows Özellikleri ise böyle:
Burada Virtual Machine Platform'u elle etkinleştiriyorum, Tamam'a basıyorum fakat bilgisayarı yeniden başlatmak için bir pencere açılmıyor. Keza Windows Özellikleri'ni tekrar açtığımda da aktif değil olarak görüyorum.
İşlemcim R7 7840HS, BIOS'ta da sanallığa dair sadece bu özelliği buldum, o da açık.
I tried to install ubuntu 22.04 from the windows store but I get the following error: Please enable the Virtual Machine Platform Windows feature and ensure virtualization is enabled in the BIOS. For
Windows 10/11 hizmetleri varsayılana döndürmek. S: Hizmetleri neden varsayılanana döndürelim? C: Yanlışlıkla bir hizmeti kapattınız, ya da hizmetlerle oynadığınızı varsayalım. Birkaç Windows ayarı çalışmayabilir, hizmeti geri açmaya çalıştığınız zaman ise açamayabilirsiniz. Regedit'ten açmayı...
www.technopat.net
Regedit'te bununla alakalı bir sorun olabilir. Regedit girdilerini temizleyecek bir yazılım kullandınız mı?
Windows 10/11 hizmetleri varsayılana döndürmek. S: Hizmetleri neden varsayılanana döndürelim? C: Yanlışlıkla bir hizmeti kapattınız, ya da hizmetlerle oynadığınızı varsayalım. Birkaç Windows ayarı çalışmayabilir, hizmeti geri açmaya çalıştığınız zaman ise açamayabilirsiniz. Regedit'ten açmayı...
www.technopat.net
Regedit'te bununla alakalı bir sorun olabilir. Regedit girdilerini temizleyecek bir yazılım kullandınız mı?
Rehber çok karışık mı bu arada? Biraz uzun geldi de.
Siz demeden tekrardan baktım da, programı çalıştırdım ve yeniden başlattım fakat yine etkinleşmiyor. Tamam'a bastıktan sonra yeniden başlatma penceresi gelmiyor.
Rehber çok karışık mı bu arada? biraz uzun geldi de.
Siz demeden tekrardan baktım da, programı çalıştırdım ve yeniden başlattım fakat yine etkinleşmiyor. Tamam'a bastıktan sonra yeniden başlatma penceresi gelmiyor.
Demek ki hizmetlerle alakali bir sorun yok. Genellikle PowerShell'den hata alinanca hizmetlerden kaynakli olabiliyordu.
Muhtemelen yapmissinizdir ama yeniden baslat uyarisi vermeden vmpu tikleyip tamama basip yeniden baslatmayi deneyin. Bu uygulamayi bilmiyorum o yuzden guclu bir onerim yok maalesef.
@Crownguard Hyper-V falan aktif gozukuyor ama bunu deneyin.
I tried to install ubuntu 22.04 from the windows store but I get the following error: Please enable the Virtual Machine Platform Windows feature and ensure virtualization is enabled in the BIOS. For
Oradakileri uyguladım fakat tekrar etkinleştirmeye çalışırken çok bekletti, ben de komutla etkinleştirdim.
Önce Hyper-V özelliğini devre dışı bıraktım ve sistemi yeniden başlattım. Daha sonra aşağıdaki komutlarla önce Virtual Machine Platform'u etkinleştirdim, daha sonra Hyper-V özelliğini. Her komuttan sonra yeniden başlattım.