Docker olmadan LFS nasıl yapılır?

Yağızımsı

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4 GB RAM, İntel HD Graphics 3000, 2.50 GHz
Linux from Scratch yapmak istiyorum. Docker kullanmak yerine fiziksel bir USB ile yapabilir miyim?

Fiziksel USB'den kastettiğiniz sistemi Linux ile başlatıp yerel makineye mi LFS yapmak?
Yoksa direkt USB'nin içine mi LFS yapmak istiyorsunuz?

USB'nin içine LFS yapmak yavaş gerçekleşir. Hele USB hızınız bayağı düşükse.

Kernelginar hocam saygılar. Yapmak dediğim şey UEFI'si bile olmayan terminalden oluşan bir Linux dağıtımı vs. bir dağıtım arıyorum. Ona teker teker paketler yüklemek istiyorum. Live USB olsun ve persistence'si olsun istiyorum. Yani Docker'in .ISO hali.

Geniş desteği ile Debian'ı kullanarak LFS oluşturmanı tavsiye ederim. ISO dosyasını USB'ye yazdırırken belli bir alanı boş bırakıp, USB'yi boot ettiğinizde o alana kurulum yapabilirsiniz istediğiniz şekilde. LFS yapmak için bir Linux sistemi çalıştırmanız ve o Linux sistem üzerinden istediklerinizi yapmanız gerekiyor.

Gentoo LiveCD isosunu kullanarak ve kendi diskinizde 30GB civarı bir bölümü elle bölümleyip ayırarak yapmanızı tavsiye ederim. Gentoo önermemin nedeni ise çoğu build aracının önceden yüklü geliyor olması en azından en son böyleydi. Ayrıca sisteminiz derleme işlemleri için CPU açısından güçlü ise iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…