Çözüldü Docker'a Container kurulumu yapılmasına rağmen server kısa süreliğine çalışıp kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

purplessss

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Mac aldım. Azure database kurup SQL üzerinden çalışma yapmam gerekiyor fakat Docker-Azure kurulumunda sorun yaşıyorum. Docker'a Container'i kurduktan sonra 3-4 saniye çalışıp server kendini kapatıyor. Tekrar açınca yine aynı 3-4 saniye sürüyor. Ne gibi bir hata yapıyorum, yardımcı olabilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Microsoft’un sitesindeki şu makalede gayet basit gözüküyor, siz hangi rehberi takip etmiştiniz? Bir de hata mesajı varsa paylaşabilir misiniz?

Bir de öğrenciyseniz Azure ücretslz DB veriyor, ben olsam sunucu olarak onu kullanırdım.
Merhaba arkadaşlar, herkese sağlıklı günler dilerim. Ben yaklaşık 10 gün önce MacBook Air m4, 24 GB RAM, 512 GB SSD modelini aldım. Yazılım öğrenmek için adım atmak amacıyla ms SQL çalışmam gerekiyor fakat docker ile bile kurulmuyor. Container'ı başlattığımda bazı sorunlardan dolayı 4-5 saniye sonra otomatik olarak kapanıyor. Yapay zekalara sorarak, forumları dolaşarak her şeyi denedim ama bir türlü yapamadım. Gerçekten Azure data Studio'yu kurup çalışmam gerekiyor, ya da iade edeceğim. Son kez denemek istiyorum. Son zamanlarda kurulum yapmış bilgisi olan yardımcı olabilir ise çok makbule geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube üzerinden yabancı en güncel videoyu izleyerek yaptım öneriniz var mı?

Ne yaptığınızı bilmediğime ve siz de söylemediğinize göre önerimin olma imkanı yok maalesef. Ya benim attığım rehberi harfi harfine uygulayıp tekrar yazın ya da kendi kanağınızı ve hata kodunu paylaşın. Büyük ihtimalle her iki seçenekte de çözüme ulaşılır.

Ne yaptığınızı bilmediğime ve siz de söylemediğinize göre önerimin olma imkanı yok maalesef. Ya benim attığım rehberi harfi harfine uygulayıp tekrar yazın ya da kendi kanağınızı ve hata kodunu paylaşın. Büyük ihtimalle her iki seçenekte de çözüme ulaşılır.

Şimdi attığınız kaynaktaki adımları yapacağım hata alırsam yardımcı olabilir misiniz?

Hocam evet bir yere kadar yaptım şu an container çalışıyor, fakat Azure data da kullanıcı adını falan mı yanlış giriyorum bağlanamıyorum

Docker pull mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest

Docker run -e "accept_eula = y" -e "mssql_sa_password=<yourstrong@Passw0rd>" \

-p 1433:1433 --name SQL2022 --hostname SQL2022 \

-d \

mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest

Buna göre kullanıcı adı - server - pw ne olacak yardımcı olur musunuz burada.

Hocam evet bir yere kadar yaptım şu an container çalışıyor, fakat Azure data da kullanıcı adını falan mı yanlış giriyorum bağlanamıyorum.

Docker pull mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest

Docker run -e "accept_eula = y" -e "mssql_sa_password=<yourstrong@Passw0rd>" \

-p 1433:1433 --name SQL2022 --hostname SQL2022 \

-d \

mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest

Buna göre kullanıcı adı - server - pw ne olacak yardımcı olur musunuz burada.

Hallettim hocam çok teşekkür ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı