Dönüştürücü Kullanmadan Hem Kulaklık Hem de Mikrofon Kullanılabilir mi?

LaZKoMaND

Centipat
İyi günler arkadaşlar. Bu hafta sonunda PC'mi topladım. Hafta içi iş güç derken bitti. Hafta sonu arkadaşımla oyun oynayacağım derken sesimin ona gitmemesi yüzünden oyun oynamıyoruz şu an.
1. ekte gördüğünüz gibi mikrofonlu kulaklığımı taktığım zaman mikrofon bağlantısı gözükmüyor. Ayrıca mikrofon sürücüsü de gözükmüyor. Dönüştürücü ile bağladığım zaman 2. ekte de gördüğünüz gibi mikrofon bağlantısı da, mikrofon sürücüsü de gözükmüş oluyor. Şimdi diyeceksiniz ki ne güzel işte dönüştürücü ile kullan. Ama bu dönüştürücüden midir bilmiyorum ama sesim bir gidiyor bir gitmiyor bir duyuyorum bir duymuyorum... Sıkıntı yani anlayacağınız.
Benim sorum şu: Dönüştürücü kullanmadan hem kulaklığımı hem de mikrofonumu kullanmamın bir yolu yok mu?
Laptoplarda tek bir giriş ile ikisi de çalışıyordu. Acaba bilgisayarımın ana kartında bazı kabloları doğru mu takmam gerekir yoksa bu tüm PC'lerin bir sorunu mu?

1.png

2.png

İyi günler arkadaşlar. Bu hafta sonunda PC'mi topladım. Hafta içi iş güç derken bitti. Hafta sonu arkadaşımla oyun oynayacağım derken sesimin ona gitmemesi yüzünden oyun oynamıyoruz şu an.
1. ekte gördüğünüz gibi mikrofonlu kulaklığımı taktığım zaman mikrofon bağlantısı gözükmüyor. Ayrıca mikrofon sürücüsü de gözükmüyor. Dönüştürücü ile bağladığım zaman 2. ekte de gördüğünüz gibi mikrofon bağlantısı da, mikrofon sürücüsü de gözükmüş oluyor. Şimdi diyeceksiniz ki ne güzel işte dönüştürücü ile kullan. Ama bu dönüştürücüden midir bilmiyorum ama sesim bir gidiyor bir gitmiyor bir duyuyorum bir duymuyorum... Sıkıntı yani anlayacağınız.
Benim sorum şu: Dönüştürücü kullanmadan hem kulaklığımı hem de mikrofonumu kullanmamın bir yolu yok mu?
Laptoplarda tek bir giriş ile ikisi de çalışıyordu. Acaba bilgisayarımın ana kartında bazı kabloları doğru mu takmam gerekir yoksa bu tüm PC'lerin bir sorunu mu?

Eki Görüntüle 887482

Eki Görüntüle 887483

Bilgisayarlarda kulaklık için 1 mikrofon ve 1 kulaklık kablosu takmanız lazım telefonlarda ve çoğu kulaklıkta ise 1 kablo var. Yeni dönüştürücü veya yeni kulaklık sorununuzu çözecektir.

Hocam kasada 3,5 mm jak girişi yoksa o mikrofonlu kulaklığı takamazsınız taksanız bile belli biyerde temessızlık olur stabil olmaz dönüştürücü lazım.
Güncel olmayan birçok driver görüyorum. Driver Booster indirip tüm sürücüleri güncellemeni ve sonra PC'yi yeniden başlatmanı tavsiye ederim. Sorunun çözülecektir.

Driver Booster'la bir alakası yok dostum adamın sorunu fiziksel bir şey yazılımsal değil.
3.5 mm Aux Kulaklık Mikrofon Dönüştürücü Birleştirici Kablo 2 Erkek 1 Dişi Aynı Gün Ücretsiz Kargo!! Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor hocam size bunun gibi bir şey lazım.

Eğer kulaklık başka bir PC'de veya telefonunuzda mikrofonla birlikte sorunsuz çalışıyorsa sorun çok yüksek ihtimalle dönüştürücüden kaynaklıdır.
Bu arkadaşın attığı tarzda dönüştürücüye ihtiyacınız var fakat düşük kaliteli olanlar baş ağrıtabilir, şu andaki probleminizde olduğu gibi.
Steelseries oldukça kalitelidir ve sorun çıkarmaz. Ne yazık ki biraz pahalı, ama kablosu oldukça uzun, o açıdan kulaklık kablonuzun yetişmemesi gibi bir probleminiz varsa onu da çözer, eğer uzun olmasından rahatsız olursanız da içinden çıkan kablo sarıcıyla sarıp kullanırsınız. Fakat şimdilik stokta yokmuş sanırım.

Driver Booster indirip tüm sürücüleri güncellemeni ve sonra PC'yi yeniden başlatmanı tavsiye ederim
Driver Booster gibi yazılımlar da kullanmayın, daha çok sürücü sorunu yaşamanıza sebebiyet verir.

Arkadaşlar çözüm önerisi olarak kaliteli bir kulaklık dönüştürücü aldım ve sorun çözüldü. Ogreen markası. Teşekkür ederim. Erken yazamadım çünkü başlıkta ''acil'' tarzı bir ifade kullandığım için ceza yemiştim :) Görüyorum ki başlığım bile değiştirilmiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı